vrijdag 19 maart 2021

Margriet Biemans eindelijk erkend als Jeugdzorg misbruikslachtoffer

Margriet Biemans

Het lijkt er op dat er een klein wonder heeft plaatsgevonden. Na haar jarenlange strijd voor erkenning als misbruikslachtoffer binnen de jeugdzorg krijgt Margriet Biemans eindelijk waar zij recht op heeft. De laatste keer dat ik Margriet sprak hoorde ik een verbitterde vrouw die liever niets meer over de kwestie wilde weten, nadat de commissie de Winter slachtoffers van voor 1945 niet wilde erkennen omdat zij onder toezicht van Duits beheer hadden gestaan. 

Micha de Winter

Eerlijk gezegd had ik dit totaal niet meer verwacht. Ik wil Margriet en haar lotgenoten hierbij dan ook feliciteren met deze bittere overwinning. Hoewel al het onrecht niet ongedaan kan worden, kan het nu in ieder geval niet meer weggewist worden en maken deze verhalen nu officieel deel van onze geschiedenis uit. Hopelijk kunnen we hier iets van leren en voorkomen dat dergelijke situaties zich in de toekomst zullen herhalen. Helaas toont het gevecht van Mr. Dr. Henriette Nakad aan dat er op dit gebied nog altijd een lange weg te gaan is. 


Ik wil Margriet en alle anderen die zich hebben ingezet om hun verhalen met de commissie de de Winter te delen bedanken voor hun moed en doorzettingsvermogen. Hopelijk is dit het moment waarop wij de vicieuze cirkel van ellende en geweld binnen jeugdzorg eindelijk kunnen doorbreken. Het is daarom dan ook van belang dat iedereen die dit onderwerp van belang vindt zijn of haar stem duidelijk laat horen, zodat de misstanden aangepakt kunnen gaan worden. Mensen die zelf slachtoffer zijn geworden van deze praktijken kunnen zich aansluiten bij de Collectieve Aangifte Jeugdzorg

 
Een boekje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten