donderdag 11 februari 2021

Een bericht van Convex Kafka

 
Kom in opstand!

Is de videoclip van Convex Kafka daadwerkelijk gecensureerd omdat hij kritiek op de overheid heeft of is hij gewoon de zoveelste wappie die op zoek is naar aandacht? Helaas lijkt het er sterk op dat hij wel degelijk een punt heeft, aangezien alle JDMTV clips waarin gevoelige onderwerpen voorbij komen dezelfde behandeling ondergaan. Er is een leeftijdsbeperking en deze video's komen ook niet meer voor in de zoekresultaten. Is dit alleen te danken aan het beleid van Youtube of zit hier meer achter? 

No comment

Als ik mij niet vergis was youtube toen ik een account aanmaakte een platform waar je een vrije mening mocht geven en in discussie kon gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. De onderstaande JDMTV video's worden op basis van community richtlijnen en vage meldingen van derden als ongepast of onveilig voor kinderen geclassificeerd. Helaas blijkt het behoorlijk lastig te zijn om hier inzage in te krijgen. Op mijn vragen hier over heb ik helaas nog geen antwoord gehad. Dit probleem speelt niet alleen op youtube. Ook op facebook wordt content van JDTV geweerd omdat dit in strijdt met de richtlijnen zou zijn. Op vragen waarom dit zo is en wat ik er aan kan doen om dit te veranderen komt ook geen antwoord. Dit geeft in ieder geval niet de indruk dat er op deze platformen nog vrijuit gesproken of gediscussieerd kan worden. 


Helaas blijft het beïnvloeden van de discussie niet bij deze commerciële bedrijven, die uiteraard zelf mogen bepalen wat zij wel of niet gepast vinden op hun platformen. De afgelopen jaren heeft onze overheid niet alleen 'influencers' zoals Ali.B en Femke ingehuurd. Ook de landsadvocaat heeft een flinke bijdrage geleverd om de publieke opinie over diverse onderwerpen bij te sturen. Zo verdwenen er waarschijnlijk dankzij het 'vergeetrecht' ook vele duizenden linkjes over de kwestie Demmink uit de zoekresultaten van google. Dit zijn natuurlijk verontrustende zaken. Maatschappelijke kwesties moeten gewoon besproken kunnen worden. Ook op harde of kritische toon. De geschiedenis heeft aangetoond dat organisaties en overheden die wegens politieke redenen aan censuur doen, veel gevaarlijker zijn dan welke opstandige burger of terrorist dan ook. Hopelijk is dit een duidelijke waarschuwing voor iedereen die de vrijheid en rechtvaardigheid lief heeft. Kom in opstand tegen deze censuur en blijf deze muziek en kennis delen! Misschien moeten we binnenkort naast een Elfstedentocht toch ook maar weer eens een vrijheidsparade houden

Nomen Nescio -Vieze president

Arends -Politiestaat

Kid DeVille - Systematisch verkracht

Met dank aan: De kapitein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten