vrijdag 7 februari 2020

Afl.137 - Ervaringsdeskundigen


'Het wetboek is leeg!'

Op 4 februari was er een bijeenkomst in café restaurant Rootz in Den Haag. Georganiseerd door Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer en wethouder Kavita Parbhuayal. Het onderwerp: Jeugdzorg: vijf jaar na de decentralisatie. Er was een goede opkomst voor dit debat. JDTV maakte opnames en sprak met Wörsdörfer, Kavita Parbhudayal, oud-advocaat Peter Prinsen en en enkele aanwezigen.

Teken de petitie voor betere waarheidsvinding in de jeugdzorg

Meer informatie:

Advocatencomite.nl

SOS Jeugdzorg


1 opmerking:

  1. Leuk dat er naar wat ouders geluisterd wordt, maar met in hun achterhoofd 'dat er wel wat aan de hand is'. Hoe komt het dat de politici niet kijken naar de vele wetenschap dat er zeker in drie op de vier zaken te ernstige fouten worden gemaakt, er zoveel kinderen lijden door geen-passende-hulpverlening, overwegende dat jeugdbescherming valt onder art. 3.2 lid 2 jeugdwet, dus wettelijk geen hulpverlening geeft en geen helpende brede voorlichting?!
    Bronnen van wetenschap staan in de bloemlezing op https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/wetenschapvoorbeleid .
    Ouders, waar de wet niet naar de jeugdzorg gesanctioneerd is, gaat het niet om waarheid, in feite het niet bestraffen van gebruik van onwaarheden en niet te verifiëren beweringen uit de kristallen bol.
    Er is geen wetenschap dat na een valide nulmeting vindt dat jeugdzorg wel voldoende effectief werkt, gemeten op niveau van IVRK art. 24 lid 1 en BW6:162 lid 2.

    BeantwoordenVerwijderen