woensdag 16 januari 2019

Oud voorzitter Raad voor Rechtspraak kent Demmink niet!


Mr. Erik van den Emster was voorzitter van de raad voor Rechtspraak op het moment dat JDTV filmde hoe het pand van de Raad beklad werd met graffiti teksten over oud SG van Justitie Demmink en 'de liegende rechter' Westenberg. Helaas kan ik de beelden hiervan niet meer tonen, omdat deze op onrechtmatige wijze vernietigd zijn door het Openbaar Ministerie.


Ik heb deze actie destijds op beeld vastgelegd, omdat dit mij een nieuwswaardige gebeurtenis leek. Uit het latere verloop van beide verhalen bleek dit ook het geval te zijn. Zoals uit dit filmpje blijkt, zegt Mr. van den Emster echter nog nooit van de zaak Demmink gehoord te hebben. Dit is natuurlijk zeer opmerkelijk. Niet alleen door de vele media aandacht die dit verhaal kreeg, maar ook door de grote hoeveelheid schade die deze het imago van de rechtspraak en de rechtsstaat heeft aangericht, zou je verwachten dat een oud voorzitter van de raad voor rechtspraak wel bekend zou moeten zijn met deze kwestie. Bovendien zorgden deze verhalen ook nog eens voor rumoer rondom zijn opvolger. Wat hebben alle seminaars en andere bijeenkomsten over het vertrouwen van de burger in de rechtsstaat eigenlijk voor zin, als je niet eens weet waar burgers zich druk over maken?
Nadat ik 'op heterdaad' gearresteerd ben, is mijn camera in beslag genomen en heb ik deze nooit meer terug gezien. Ook niet tijdens de diverse strafzittingen waarop ik terecht stond voor vernieling in vereniging en openlijke geweldpleging. Op deze beelden waren niet alleen de bekladdingen te zien, maar ook dat ik geen enkele rol speelde bij het aanbrengen hiervan. Als gevolg van een veroordeling in eerste aanleg, waarbij ik later in hoger beroep ben vrijgesproken, sta ik na een gedwongen DNA afname nu wel nog altijd geregistreerd in een Europese DNA databank voor geweldplegers. Dit is natuurlijk zeer opmerkelijk, want zoals eenieder zelf kan vaststellen is de documentaire waar JDTV ruim 10 jaar aan gewerkt heeft eigenlijk het enige dat er echt vernietigd is in deze zaak!


Helaas kan Mr. van den Emster daarom nu niet zelf zien hoe 'zijn' gebouw beklad werd, terwijl de dader hierbij ook nog eens een verklaring gaf over de motivatie voor zijn daad. Het Openbaar Ministerie gaf namelijk doelbewust opdracht om dit bewijsmateriaal te laten vernietigen. Dat van den Emster niets weet te vertellen over de zaak Demmink, toont in ieder geval wel mooi aan dat de bekladding bij de oud voorzitter in ieder geval geen enkele indruk heeft achter gelaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten