maandag 10 september 2018

Asielaanvraag 'Demmink getuige' afgewezen?

Bart van Well nog dieper in de problemen?

Afgelopen week kwam ik een opmerkelijke tweet van 'Demmink getuige' Bart van Well tegen. Bart verklaarde in 2012 voor de Helsinki Commision over zijn ervaringen met Dhr.Demmink. Ook in Nederland waren er getuigenverhoren in de zaak van Bart, waarbij de voormalige top van justitie moest getuigen. Helaas heeft hij deze zaak vanwege "ernstige gezondheisredenen" moeten afbreken.

'Pizzagate'

Recent zagen we al dat Bart na zijn vlucht uit Nederland in de Verenigde staten verbleef en daar bezig was met een crowdfunding . In de begeleidende tekst staat o.a. vermeld dat Bart dringend geld nodig had om zijn advocaat te kunnen betalen. Volgens geruchten op internet was Bart bezig met een asielaanvraag, omdat hij hier voor zijn leven zou vrezen. 
Een interview met Bart door Will Turbitt.

Blijkbaar is dit niet gelukt en is Bart nu op de terugweg naar Amsterdam. Uit deze tweet gericht aan John Hardie blijkt echter dat de terugreis ook niet echt makkelijk verloopt. Was Bart van plan om zijn schokkende verhaal te doen bij ITN? Sinds dit bericht van 3 September 2018 hebben wij verder ook niets meer vernomen van Bart. Was zijn laatste bericht een bedreiging die hem fataal is geworden of zit hij inmiddels weer lekker thuis voor de buis?

Missing in Action?

Stond Bart op het punt van een grote mediadoorbraak, waarmee hij internationale bekendheid had kunnen verwerven? We hebben nog altijd geen antwoord op de vraag of alles goed gaat met Bart, dus voorlopig is het mysterie alleen maar groter aan het worden. Opmerkelijk genoeg horen we ook niets van 'onderzoeksjournalist' Micha Kat over de vlucht van Bart en de ontwikkelingen in zijn verhaal, terwijl dit onderwerp hem toch juist zou moeten aanspreken. Mag Kat niets meer over de Demmink zaak schrijven sinds zijn geheime Teevendeal? Waarschijnlijk is dit ook de reden dat hij de #Demmink twitterfeed van zijn site gehaald heeft. Uiteraard blijft JDTV wel gewoon verslag doen van de ontwikkelingen in dit verhaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten