maandag 8 mei 2017

JDTV Afl.159 - Dick Willard


"....Het is van horen zeggen"

Op 4 mei (de dag van de slachtoffer herdenking) blikte JDTV samen met Yvonne Keuls terug op 30 jaar Demmink vrijgeleide. Yvonne Keuls, collega van Hella Haasse, is een van de meest beroemde nog levende schrijfsters in Nederland. Zij is de auteur van het boek over de Haagse pedo-rechter. En zij is de beschermvrouwe van Robert van Luitgaarden, één van de slachtoffers. We interviewden haar vorig jaar in juni tijdens de boekpresentatie van Robert. Deel 1 en Deel 2 .

We zijn nu een jaar verder. Tijd om haar samen met Robert weer eens op te zoeken. We spraken af in de Goudse Schouwburg. Daar legde ze haar verklaring vast voor de camera’s van JDTV. Om maar direct met de deur in huis te vallen: Yvonne is persoonlijk getuige van de relatie tussen Joris Demmink en Dick Willard, de Haagse Kinderpooier.

...Demmink kende Willard wèl! Er zijn meerdere mysteries rond Dick Willard.

In 2012 daagde Dhr.Demmink het Algemeen Dagblad voor de rechter, wegens hun bewering dat hij contacten zou hebben gehad met de in 1991 vermoorde kinderpooier Dick Willard. Een zaak die hij glansrijk verloor.

Yvonne Keuls had dus ook contacten met Dick Willard. Zij stuurde hem met enige regelmaat weg voor de deur van het tehuis waar zij werkte omdat hij daar kinderen stond te ronselen. In dit interview bevestigd zij dat Dick Willard wel degelijk banden had met Joris Demmink. Dit is iets wat Dhr. Demmink tijdens zijn getuigenverhoor in de zaak van Bart van Well ontkende. Heeft Dhr. Demmink zichzelf hiermee schuldig gemaakt aan meineed? Gaat die onderste steen ooit nog boven komen?

In deze film beginnen we met de onthulling van het AD over deze relatie. Dit werd altijd afgedaan als “onbetrouwbaar”. De mensen die dit verklaarden zouden zelf criminelen zijn. JDTV bewijst het tegendeel. Ook de naar gerechtigheid zoekende schrijfster verklaart geheel belangeloos: “Ik heb Demmink samen met Willard gezien.” Genoeg bewijs dus om Demmink te vervolgen voor meineed.

Tot slot verwonderen wij ons erover dat op 30 juni a.s. de strafzaak Demmink achter gesloten deuren gaat plaats vinden. Hoe goed is dat onderzoek geweest als ze onze getuige Yvonne Keuls niet eens gehoord hebben en haar verklaring niet hebben opgenomen? JDTV biedt het openbaar ministerie de kans om dat alsnog te doen. En Yvonne Keuls heeft haar medewerking aangeboden. Voor meer achtergrondinformatie leest u verder bij het HHC


"Die onderste steen komt niet boven..."

7 opmerkingen:

 1. Dan vraag je je toch werkelijk af waarom dit nu pas te voorschijn komt. Ik had al meteen de nodige vraagtekens bij die Van Well verhoren en de keuze van getuigen.

  Wat mij betreft was dat hele spektakel vanaf de aankondiging tot het aftaaien vd Van Well (gelegenheids)stichting volstrekt ongeloofwaardig. De opzet van die charade was m.i. bedoeld om een deal te maken met de staat en het Demmink verhaal volledig weg te poetsen.

  Dat gaat dan hopelijk toch niet lukken met mensen als Yvonne Keuls en Robert van de Luitgaarden. Ook zijn naam mag je best noemen.

  Jij bent hiermee goed bezig Eric Donk. Ga zo door en wie weet worden we nog eens vrienden. :-)

  Lidy Broersma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zat nog even te denken over mn eerste gedachte hierboven: waarom het nu pas te voorschijn komt.

   Ik bekijk de gebeurtenissen niet alleen spontaan en direct maar plaats deze ook in de ontwikkelingen: We hadden de aangekondigde apotheose in de zaak Baybasin, de aankondiging van de Demminkverhoren door Van Well, dan de diefstal van het manuscript over Baybasin van Rein Gerritsen uit de cel van Baybasin, en vervolgens allerlei spannende verwikkelingen en rechtszaken.

   Dan de getuigenverhoren van Van Well die in feite op dezelfde manier verliepen als de door de Roestige Spijker georganiseerde verhoren van twee jaar daarvoor, in etappes met de mogelijkheid voor partijen om in de vele pauzes van gedachten te wisselen.

   Het lijkt er vervolgens dan op dat Demmink inderdaad wordt vrijgepleit. Van Woudenbergs getuigenis vertoont de nodige mankementen en de man wordt publiekelijk afgebrand. Van Well trekt zich terug net als de groep Morkhoven. Er ontstaan dan weer allerlei andere 'fitties' ter opvulling en verklaring voor de gebeurtenissen, althans zo bekijk ik dat.

   Met dat hele onoverzichtelijk gedoe in de (alternatieve) media, werd wat mij betreft een deal tussen 'partijen' zeer aannemelijk.

   Maar dan komt er volgens mij een kink in de kabel. Baybasin, als mogelijk onderwerp/belang in de deal, komt ondanks de eerdere euforie en aangekondigde apotheose ,niet op vrije voeten.

   Dus wie heeft zich niet aan de afspraken gehouden, vraag ik mij dan af.

   Op twitter zag je dat de Demminkstrijd op een gegeven moment een vervolg kreeg en de mediacampagne opnieuw werd ingezet. Er komt dan ook steeds meer naar buiten, maar niet echt een smoking gun, in feite de bekende riedel, waarmee de druk en publique stukje bij beetje wordt opgevoerd. De verklaring van Yvonne Keuls is wel nieuw en een smoking gun, het wordt menens.

   Maar deze op zich interegere en waarachtige getuigenis van Yvonne Keuls, ik geloof haar zonder meer, kan ook een volgende zet zijn om de druk op de staat en publique op te voeren, zonder dat zij in de gaten heeft dat zij nu wordt ingezet om een andere agenda te dienen. Het riekt wat mij betreft zeer naar een getimde actie.

   Als die andere partij door de druk over de brug komt dan zal altijd een reden worden gevonden op basis waarvan die getuigenis van Yvonne dan toch niet voor de rechter hoeft te komen of mag komen.

   Nou ja dat waren nog zo wat gedachten. Wat is jouw idee hierover Eric?

   Lidy Broersma

   Verwijderen
  2. We hebben yvonne zelf opgezocht en dit redelijk spontaan uitgevoerd. Wat dat betreft is het een verassing voor alle betrokkenen. Er speelt zeker een hoop op de achtergrond. Kijk bijvoorbeeld naar de teevendeal van Kat, die constant beweerd geen middelen te hebben maar sindsdien wel op een soort wereldreis is. Er spelen zeker een hoop grote belangen mee. gelukkig hebben we daar bij JDTV verder niks mee te maken. JDTV doet niet aan Teevendealtjes! ;-)

   Verwijderen
  3. Fijn om te lezen dat je niet aan teevendealtjes doet. :-)
   Lidy

   Verwijderen
 2. Yvonne Keuls getuigt dat Dick Willard als jongens pooier met zijn auto voor het tehuis, waar ze woonde, poste, om jongens naar oa. Justitie te transporteren, wat Willard flink wat geld opleverde. Dit was in de 70 en 80-er jaren. Zouden er ook getuigen zijn die b.v. in de 90-er jaren Henry Keizer met z'n limousine bij tehuizen en scholen jongetjes stond op te wachten ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het verstandig is om het verhaal van Keizer hier niet in te betrekken. Kat doet er sinds zij dealtje alles aan om dit en zichzelf belachelijk te maken. Naar mijn mening is dit met opzet!

   Verwijderen
 3. "een cafe achter de Bijenkorf" dat zou dan b.v. cafe/restaurant "De Witte Zaal", geopend in 1885, op de Warmoesstr. kunnnen zijn geweest. Anno 2017 is het een 3 sterren Michelin restaurant, "The White Room" by Jacob Jan Boerma.

  BeantwoordenVerwijderen