donderdag 21 april 2016

Justitie liet camera JDTV doelbewust vernietigen


"Daar moeten zij opdracht voor geven"

Nadat ik in 2009 filmde hoe Micha Kat een graffiti plaatste op het gebouw van het Openbaar Ministerie zijn wij gearresteerd, hierbij is mijn camera in beslag genomen. Micha kat heeft deze actie naar eigen zeggen gepleegd om een rechtszaak uit te lokken, waarin hij Joris Demmink als getuige zou kunnen oproepen.

Uiteindelijk ben ik vrij gesproken door de rechter, die ook bepaalde dat ik mijn camera terug zou moeten krijgen. Naar nu blijkt heeft de afdeling Beleid en Strategie deze camera, in strijd met de uitspraak van de rechter alsnog laten vernietigen. Aangezien men blijkbaar wist dat men fout bezig was, is er ook alvast namens mij een schadevergoedingsverzoek aangevraagd en toegewezen door justitie.

Het beeldmateriaal dat op de camera stond was niet alleen de basis voor de documentaire waar ik al jaren aan werk, het was ook de enige mogelijkheid waarmee ik met zekerheid kon aantonen dat ik mij niet schuldig heb gemaakt aan een strafbaar feit. Voor zover ik weet sta ik dankzij deze gebeurtenis nog altijd geregistreerd in de Europese DNA databank voor geweldplegers. Samen met verkrachters en moordenaars.

In het gesprek met de dienst domeinen wordt er duidelijk aangegeven dat domeinen opdracht moet krijgen van justitie alvorens in beslag genomen goederen te vernietigen. Aangezien dit na de uitspraak in mijn zaak heeft plaatsgevonden durf ik hardop te zeggen dat justitie doelbewust bewijsmateriaal vernietigd.  De experts van Domeinen hebben de schade vastgesteld op 25 euro.

JDTV???....Verboden te kijken!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten