zaterdag 27 februari 2016

WEGGEJORIST | Robert van de Luitgaarden

JDTV volgde Robert bij zijn zoektocht naar gerechtigheid

Binnenkort verkrijgbaar via AquaZZ het boek van Robert van de Luitgaarden "WEGGEJORIST"
Robert (Robbie) groeide vanaf zijn derde op in diverse tehuizen en pleeggezinnen. Vanaf zijn veertiende werd hij zeven jaar lang seksueel misbruikt door de directeur van Stichting Katholieke Kinderbescherming, die ook het ouderlijk gezag over hem had. Schrijfster Yvonne Keuls zorgde ervoor dat de dader, André Beemster, bekende. Helaas kwam de hij 'met de schrik' vrij: doofpot?

Robert werd depressief en baalde ervan dat het leven waar hij zo naar verlangd had – een leven zonder misbruik – hem zo tegenviel. Geen werk, te veel drank, blowen, diefstal en automutilatie maakten het er allemaal niet rooskleuriger op. Het roer moest om.

Robert vond dat hij al jaren te vaak weggejorist was en besloot de media op te zoeken om zijn verhaal te doen. Hij richtte een stichting op om seksueel misbruik onder jongens/mannen uit de taboesfeer te halen, zette zich in om kinderpornonetwerken op te rollen. Tevergeefs: aangiften werden geseponeerd. In dit boek zet Robert alle zaken en feiten op een rij in de hoop eindelijk met respect gehoord te worden.

Robert in de media


1985 - Sonja Barend

1996 - Peter Jan Rens ​

2012 - Robert in Hart van Nederland:

2015: Interview bij psychiater Esther Venema:

2015 - Yvonne Keuls over de doofpotcultuur 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten