maandag 8 februari 2016

Hemplyne: Het begin van een revolutie!!!


"Biologisch afbreekbaar hennepplastic"

Hemplyne, op hennepvezel gebaseerde kunststof composieten!!! 
Volledig biologisch afbreekbaar, geschikt voor bestaande spuitgietmatrijzen.

Een van de grootste bedreigingen voor ons milieu is plastic vervuiling, niet alleen in onze oceanen, maar in onze gehele atmosfeer. Chemische kunststoffen op basis van olie vallen uiteen in nano-deeltjes, die niet degraderen, ze drijven rond in onze atmosfeer, over de hele wereld, en ze landen overal. Het is bekend dat deze nanodeeltjes landen op gras en bloemen, en zo terecht komen in ons voedsel, zoals melk en honing, door middel van inname door koeien en bijen. Er drijft een continent van plastic in onze oceanen, en deze enorme stapel plastic valt uiteen in nano-deeltjes, je kunt raden in welk deel van onze voedselketen deze deeltjes belanden.

Hemplyne producten 

Wij pretenderen niet in staat zijn om deze problemen op te lossen, maar we kunnen in ieder geval onze biologisch afbreekbare materialen aanbieden, Hemplyne composieten, en de producten die met deze granulaten worden geproduceerd. Hemplyne is een schoon en onschadelijk alternatief voor de verstikkende deken van plastic we zelf produceren! Sinds het bedrijf Dupont begon met nylon en andere synthetische stoffen (1937), zoals plastics, werd hennep kweken verboden door zijn rijke en machtige bondgenoten, zelfs de pers, (Randolph Hearst) hielp 'een handje', door het publiceren van propaganda over hennep, het zou een gevaarlijke killer drug zijn.

Onder druk van de kunststoffen en papier lobby in de VS , werd hennep kweken geheel verboden, de overheid benoemde de van haat-vervulde racist Harry Anslinger als hoofd van het Bureau of Narcotics. Zijn leugens en verachtelijke verklaringen zijn al tientallen jaren de motivatie voor de oorlog van de DEA tegen cannabis, maar het tij is gekeerd, industriële hennep is bezig met het maken van een grote comeback, in het gezelschap van cannabis voor medische en recreatieve doeleinden.

Hennep is 'hot', vooral de cannabinoïden, CBD is het nieuwe, vloeibare goud voor oude en nieuwe cannabis ondernemers, en een zegen voor veel mensen die lijden aan kwalen en ziektes. Het CBD, THC en andere cannabinoïden in hennep en cannabis worden gewonnen uit de toppen, na het scheiden van de zaden van het bloem materiaal. De zaden zijn zeer geschikt voor voeding en zelfs voor bio-brandstof. Dit laat de rest van de plant, de lange stelen, de houten kern en de vezel, over. De vezel is een van de meest bruikbare delen van de plant, o.a. als basismateriaal voor textiel, papier, isolatiematerialen, bouwmaterialen, enz. Hennepvezels zijn het hoofdingrediënt van onze biologisch afbreekbare hennep composieten, deze kunnen plastic en andere verontreinigende chemische stoffen vervangen en ook een alternatief bieden voor op hout gebaseerde producten.

Hennepgranulaat

Hemplyne is hoofdzakelijk samengesteld uit hennepvezels, maïs polyzuren en lignine, dat is een afvalproduct van de papierindustrie. Andere mogelijke organische materialen worden toegevoegd om meer diversiteit en flexibiliteit aan onze materialen toe te voegen. Het percentage hennep in de samenstelling is afhankelijk van de eisen van de klant en het product. Het percentage van hennep kan oplopen tot 75% in de grote, dikwandige producten, vanaf ongeveer 20% hennepvezels in fijne, dunne producten.


Alle Hemplyne composieten zijn volledig biologisch afbreekbaar, het wordt omgezet in compost in 18 maanden, maar alleen bij blootstelling aan lucht, water en micro-organismen tegelijk. Onze materialen zullen niet oplossen in een storm of een regenbui. Als een Hemplyne product in de zee, terecht komt, zal het volledig oplossen, maar dat zal wat meer tijd zal vergen dan in de aarde, maar uiteindelijk zal het volledig oplossen, zonder sporen van vervuiling of eeuwig ronddrijvende deeltjes.

Onze eerste lijn van producten is gericht op het opschonen van de cannabis cultuur, wij produceren jointbuisjes, grinders, rolling trays, zaadverpakkingen van Hemplyne, we streven er naar om ook de veelgebruikte 'gripbags' van biologisch materiaal te kunnen maken. We werden bekroond met de 'Best Industrial Hemp Product' trofee tijdens de Expogrow vorig jaar in Irun, Spanje, voor onze granulaten en ons eerste product, de Greencone jointbuis. Naast deze eer, werden we gevraagd om de tokens voor dranken en de drinkbekers voor het evenement van dit jaar met onze materialen te produceren!

Onze partner en bedenker van Hemplyne, Pit Demmer, werkt al samen met 3 Duitse bedrijven aan de productie van Hemplyne producten in hun bestaande matrijzen, en we hebben met succes getest met een Nederlandse injectie bedrijf. We gaan met TGC Trading samenwerken in het produceren van hun vroegere plastic producten met Hemplyne. Pit kan het materiaal samenstellen naar de behoeften van het product en de klant, hij adviseert bij het aanpassen van het injectie protocol , vergeleken met 'gewone' plastics.


Als u wilt helpen de wereld te bevrijden van plastic, switch dan van vervuilend plastic naar composteerbare Hemplyne, het milieu heeft ook uw inzet nodig, als consument, door Hemplyne of andere biologisch afbreekbare verpakkingen en / of wegwerpartikelen te eisen.

Met Hemplyne wordt de toekomst schoner!

Nol van Schaik
Michel Lunenburg
Pit Demmer, R & D
www.gagatrading.com
www.hemplyne.com
info@gagatrading.com

1 opmerking:

  1. Echt een interessant artikel. Wij houden ons zlf ook bezig met matrijzen voor kunststof spuitgieten in Haarlem.

    BeantwoordenVerwijderen