woensdag 20 januari 2016

Verdachten afscheidsreceptie Demmink vrijgesproken

Arrestaties vanaf 6:20

Het gaat er weer een beetje raar aan toe in de rechtbank van Den Haag. Vandaag heeft eindelijk de zitting plaatsgevonden van de verdachten die zijn gearresteerd bij de Demmink afscheidsreceptie.


Helaas mocht JDTV deze zitting niet op beeld vastleggen, omdat ik mij volgens de veiligheidsadviseur van de rechtbank schuldig zou hebben gemaakt aan ordeverstoringen tijdens eerdere zittingen in deze zaak. Een opmerkelijk advies want er waren destijds nog helemaal geen zittingen geweest!

Tot mijn grote verontwaardiging weigerde de afdeling persvoorlichting van de rechtbank om te onderbouwen waar en wanneer ik mij hieraan schuldig gemaakt zou hebben. Het is op basis van dit advies dat ik al bij meerdere zittingen geen opnames mocht maken, hierdoor loop ik grote schade op omdat ik het verloop van het verhaal niet compleet in beeld kan brengen.

Of de rechtbank kent haar eigen persrichtlijn niet of ze zijn gewoon keihard aan het liegen om de camera van JDTV buiten de deur te kunnen houden. Aangezien ze deze beslissing nog altijd niet gepubliceerd hebben op rechtspraak.nl en weigeren om deze beslissing met feiten te onderbouwen kan het natuurlijk ook allebei waar zijn!


"....Mag ik nog een wedervraag stellen"

Ondanks het feit dat deze kwestie nu al enkele jaren speelt en wij meerdere verzoeken hebben gedaan, weigert de afdeling persvoorlichting nog altijd om toe te lichten waar JDTV zich schuldig aan gemaakt zou hebben tijdens de eerdere zittingen. Als we ze mailen reageren ze niet en als we bellen gooien ze de hoorn op de haak. Zo gaat dat blijkbaar in de moderne rechtspraak!

Tijdens de zitting heeft de rechter de beelden die JDTV van de arrestatie gemaakt heeft bekeken. Naar zijn oordeel waren de beelden veel duidelijker dan het politierapport. Nadat hij deze bekeken had gaf hij dan ook aan dat hij geen getuigen meer zou horen. De verdachten werden kort daarna vrijgesproken. De collega's van WeAreChangeRotterdam hebben hiervan een verslag gemaakt dat binnenkort online zal komen

"Ze weten nog steeds niet waarom het uniform blauw is!"

Ondertussen vragen we ons ook nog altijd af waarom we op 11-2-11 gestalkt zijn door een politiemacht die ons direct vanuit de zittingszaal volgde en vervolgens, net zoals bij de Demmink afscheidsreceptie, zonder enige aanleiding van straat sleurde.

,,,Wat een gedoe toch allemaal met die openbare rechtspraak in Vernederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten