woensdag 18 februari 2015

Minister Opstelten blijft ontkennen inzake Demmink


Minister Opstelten wil ondanks alles geen kwaad woord horen over zijn voormalige secretaris-generaal Joris Demmink. Dit valt af te leiden uit zijn antwoorden op vragen van Kamerlid Louis Bontes (VNL), die hem hierover aan de tand voelde.

Rechtmatig
Het Algemeen Dagblad voerde in enkele geruchtmakende artikelen getuigen aan die verklaarden over contacten tussen Demmink en een Haagse jongenspooier. Nadat Demmink hiertegen een procedure startte, verloor hij. De rechtbank oordeelde in voor AD complimenteuze bewoordingen dat de publicatie rechtmatig was. Bovendien twittert AD-journalist Koen Voskuil dat Demmink via advocaat Knijff laat weten niet tegen de uitspraak in beroep te gaan.

´Vermeende contacten´
Opstelten verschuilt zich nu achter het feit dat de rechtbank over de juistheid van de getuigenissen geen uitspraak kan doen. "De rechtbank heeft niet geconcludeerd dat de beschuldigingen in de krantenartikelen in het AD terzake van vermeende contacten tussen de oud-ambtenaar en een jongenspooier waar zijn", aldus Opstelten. "Noch heeft de rechtbank een oordeel gegeven over vermeend strafbaar handelen aan de zijde van de oud-ambtenaar".

Zie hier voor alle antwoorden [pdf] van minister Opstelten aan VNL.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten