woensdag 4 juni 2014

Yvonne Keuls over Demmink

Yvonne Keuls over klimaat bij Justitie: elkaar hand boven het hoofd houden en dekken.

Een fragment uit het radioprogramma Twee Dingen, waarin schrijfster Yvonne Keuls de affaire Demmink te berde brengt. Keuls spreekt met kennis van zaken, want ze schreef al in 1985 een roman Annie Berber en het verdriet van een tedere crimineel die gebaseerd is op het misbruik van de Haagse kinderrechter Rueb. Katholiek Nieuwsblad besprak het boek onlangs opnieuw.

Geseponeerd Desondanks verbaast de interviewster zich over Keuls' keuze, want dat nieuws over Demmink, dat gaat toch de hele tijd maar zo'n beetje door? "Ja, het kabbelt door", zegt Keuls, "maar ik hoop dat uiteindelijk de beslissing wordt genomen dat de onderste steen boven komt. Ik vind dat wij daar recht op hebben. Al in 1985 heb ik een boek geschreven over de kinderrechter in Den Haag. Die heb ik aangeklaagd wegens pedofiele contacten met negen van mijn pupillen. Daar heb ik de bewijzen van geleverd en tóch is het geseponeerd. Maar uiteindelijk konden ze er niet onderuit en hebben ze hem toch ontslagen. Maar wel met behoud van alles en hij is nooit vervolgd. Dat zijn maten waarmee je meet: dat kan niet."

'Diep in duiken' "Ik heb in mijn boek al helemaal het klimaat bij Justitie geschetst: handen boven het hoofd houden, elkaar dekken. Dat is zo voortgezet. Demmink komt voort uit die groep die ik heb aangeklaagd", aldus Keuls. Kenmerkend is de tegensputterende reactie van de interviewster, dat Demmink "alleen nog maar verdachte" is. De schrijfster laat zich hier niet erg door van haar apropos brengen. "Een zaak die zo twijfelachtig is, daar moet je toch diep in duiken. In tweede instantie moet je je bezighouden met het klimaat waarin zich dit allemaal afgespeeld heeft", aldus Keuls in de uitzending.

Meer over Yvonne Keuls is hier te vinden.

1 opmerking:

  1. LS...

    De godvergeten smeerlappen en beroeps psychopaten dekken dus niet alleen elkaar. Maar dat was al duidelijk... Er moet een kracht zijn die dit zooitje opruimt ! Met de groeten van Caesar Lion Cachet

    BeantwoordenVerwijderen