woensdag 14 mei 2014

Boekpresentatie Verknipt bewijs

"Als u gelijk krijgt is het hele tapsysteem opgeblazen"

Hüseyin Baybasin is in 2002 tot levenslange celstraf veroordeeld, voornamelijk op basis van telefoontaps. In zijn boek Verknipt Bewijs laat Ton Derksen zien dat er niet slechts een handjevol aanwijzingen zijn dat er is gemanipuleerd in afgeluisterde telefoongesprekken. De hoeveelheid aanwijzingen is verpletterend. We geven hier één gesprek als voorbeeld.

Op 9 november 1997 is er een moord gepleegd in Istanbul op Sadik Suleiman Öge. Baybasin is hiervoor veroordeeld. Volgens het Openbaar Ministerie is gesprek A-1-3 hiervoor bewijs. Baybasin belt de avond na de moord zijn broer in Engeland en spreekt over 'een jongen’ die zijn 'contract’ heeft afgemaakt:

'Het is afgelopen. Hij heeft zijn contract afgemaakt en de jongen is nu thuis. Ik heb nu met hem gepraat. ... Het is definitief, hij heeft zijn contract honderd procent afgemaakt en nu zijn ze thuis.’

Voor het OM gaat het ‚contract’ over een liquidatieopdracht en de jongen moet dus in Istanbul zijn. Wat zijn de problemen met dit gesprek, volgens Derksen?

Lees meer op Crimesite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten