dinsdag 1 april 2014

Onderzoek Joris D.!!!!

Bij JDTV roepen we het al ruim 5 jaar. Onderzoek joris D.!!!!

Oud-gevangenisdirecteuren Jacques van Huet en Bart Molenkamp vragen in een brief aan CDA'er Pieter Omtzigt om een parlementaire enquête over de affaire Demmink. De brief is onder meer te lezen op weblog GeenStijl.De twee oud-directeuren verwachten dat de aantijgingen aan Demminks adres en de ontkenningen van minister Opstelten van Justitie de komende tijd alleen maar zullen toenemen. Nog meer mensen zullen met hun verhaal naar buiten komen, een aantal procedures loopt nog, rechtsgeleerden zullen zich erover buigen en er zullen alleen maar `complottheorieën´ bijkomen, aldus de twee.

Ook wijzen de twee gevangenisdirecteuren op het verwachte boek van wetenschapsfilosoof Ton Derksen, dat kritisch het bewijs zal behandelen waarmee de Koerdische activist Baybasin in Nederland tot levenslang is veroordeeld. Volgens diens advocate zou die veroordeling onterecht zijn en verband houden met de affaire Demmink.

"De huidige gang van zaken in deze kwestie achten wij zeer ongewenst", schrijven Van Huet en Molenkamp. "De rechtsstaat wordt ondermijnd en het vertrouwen daarin neemt af". Het parlement moet, aldus het tweetal, "in deze kwestie nu ten volle zijn controlerende taak ter hand te nemen en zijn gezag in deze kwestie herstellen. Een parlementaire enquête lijkt ons het aangewezen middel daartoe, eventueel voorafgegaan door een parlementair onderzoek.

Vorige week verzocht ook Peter Poot daar al om in een schrijven aan alle Kamerleden. Aanleiding was toen de onder verdachte omstandigheden verongelukte journalist en Demmink-onderzoeker van het eerste uur, Fred de Brouwer, wiens lichaam vandaag in Thailand is gecremeerd.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten