dinsdag 29 april 2014

Demmink hoeft geen getuigenverhoor

"Ik zou bijna zeggen, uiteraard niet"

Joris Demmink zal geen getuigen oproepen in de procedure die stichting De Roestige Spijker heeft aangespannen. Dat heeft zijn advocaat Harro Knijff vandaag laten weten, volgens nu.nl. De voormalige secretaris-generaal zou niet willen meewerken aan de ''voortzetting van een procedure die inmiddels is verworden tot een media-evenement in de rechtszaal', aldus Knijff. ''Het is genoeg geweest."

Mr. Joris Demmink wordt al jaren beschuldigd van misbruik van minderjarige jongens, zonder dat het tot vervolging komt. De stichting stelt dat er sprake is van een doofpot en wil daarover de onderste steen boven hebben. In een zogeheten voorlopig getuigenverhoor in Utrecht liet zij een aantal getuigen horen die onder meer over een stukgelopen onderzoek, het Rolodex-onderzoek van 1998, hebben verklaard. Ook Demmink kwam volgens getuigen bij dat onderzoek in beeld.

De verhoren onder ede zijn volgens Demmink en zijn advocaat onderdeel van een plan dat is opgezet om zoveel mogelijk reputatieschade te berokkenen. Demmink ging in 2012 met pensioen, na een lange loopbaan bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Roestige Spijker heeft het voorlopig getuigenverhoor op touw gezet om een korte Amerikaanse documentaire over Demmink te kunnen verspreiden, zonder daarmee juridisch in de problemen te komen. De film (duur circa twintig minuten) gaat over de misbruikpraktijken, waarvan Demmink wordt beschuldigd.

Overigens is Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation ('Hollands onrecht: als kindermisbruikers een natie regeren') vrijelijk op YouTube te bekijken. Dat is internationaal al meer dan 285.000 maal gebeurd. De stichting heeft eerder laten weten dat zij over enkele weken zal laten weten wat haar vervolgstappen zijn.

Bron

2 opmerkingen:

  1. Wat ik zo onnozel vind is dat er een zaak die tevens kansloos is wordt aangespannen tegen een individu wel is waar een smeerlap maar het maakt geen enkel verschil, namelijk het is een feit dat hier heel veel van deze viespeuken rondlopen en nu wordt er enkel voor een individu aandacht gevraagd en dus zal het slaapende nederland opnieuw niet ontwaakt worden. inmiddels 12 jaar verder maar nog geen steek verder over dit onderwerp de meerderheid van de mensen gelooft nog altijd dat dutroix het deed voor zn eigen vermaak i.p.v kinderhandel. het is een groot complot en alhoewel ook ik vind dat Micha in die theorien een beetje is doorgeschoten denk ik dat hij het ten opzichte van dit onderwerp bij het juiste eind had JD/PRDV/MD enz. enz. een pot nat en nederland denken dat het om eenlingen gaat en daar helpt dit alleen maar bij jammer het komt zo volledig verkeerd over. althans dat is wat ik denk groetjes ut fryslan :)

    BeantwoordenVerwijderen