zaterdag 22 maart 2014

Poot wijst Tweede Kamer op moord journalist en eist parlementair onderzoekPeter Poot heeft in een brief aan alle leden van de Tweede Kamer gewezen op de verdachte dood van journalist Fred de Brouwer. Poot verwijst naar de e-mail van een maand geleden waarmee De Brouwer de familie Poot waarschuwde voor precies zo´n verdacht ongeluk, als zij zouden volharden in hun onderzoek naar de affaire Demmink.

"Ik breng dit verontrustende bericht onder uw aandacht", aldus Peter Poot, "nu Fred de Brouwer kennelijk is overkomen, waarvoor hij mijn vader en mij expliciet heeft gewaarschuwd."

"Stelselmatig wordt door volksvertegenwoordigers het grijsgedraaide non-argument gebruikt dat ‘de zaak Demmink’ onder de rechter is en dat de Tweede Kamer derhalve niets kan doen. ‘De zaak’ waarnaar bij voortduring wordt verwezen betreft echter niet het strafrechtelijk onderzoek tegen Demmink, maar de wijze waarop opeenvolgende ministers van Justitie en het OM hun macht misbruikten om de rechtsgang te manipuleren (zie onder meer het verlinken van het Rolodex-onderzoek) en aangevers, getuigen, media en ook leden van de Tweede Kamer onder druk zetten en intimideren. Daarnaar loopt geen enkel onderzoek en dat kan ook niet anders, want dat zou alleen het parlement kunnen doen."

"Door te blijven wegkijken, zeker na een ‘verdacht’ verkeersongeval", stelt Poot in zijn brief, "maakt u zich mede verantwoordelijk voor bovengenoemde praktijken. Dat geldt zeker indien ook mijn vader of andere direct betrokkenen iets zou overkomen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten