vrijdag 7 maart 2014

Liegt Pieter-Jaap Aalbersberg?

Pieter-Jaap Aalbersberg heeft niets te maken gehad met het onderzoek naar pedofiele topambtenaren. Dat zegt hij donderdag in het AT5-programma Het Verhoor.

Liegt de baas van de politie in Amsterdam? Is deze korpschef dezelfde persoon, als degene die op 18 September 1998 namens de CRI deelnam aan deze bijeenkomst? 'Ook de vaak gehoorde namen Holthuis, Vrakking, en Demmink worden in een rapport van deze bijeenkomst vermeld.

Zoals hierboven te zien is,  is hij naar eigen zeggen al in 1996 vertrokken bij de CRI. Of zou er na het vertrek van P.J.Aalbersberg, ook nog een P.Aalbersberg bij de CRI gewerkt hebben? Dat zou dan toch heel opmerkelijk zijn!...Dat moeten ze toch vast wel kunnen uitzoeken bij de politie!TRANSSCRIPT VAN HET AT5 INTERVIEW MET PIETER JAAP AALBERSBERG: 

AT5: “Het stond vandaag uitgebreid in alle kranten. In 1997 is er een onderzoek gedaan o.a. naar Joris Demmink, topambtenaar, en naar drie hoofdofficieren. Dat is allemaal in het geheim gebeurd, door de CIE onder andere. En er is op dat moment ook gevraagd om observatieteams. Dat gebeurde in opdracht van de Centrale Recherche Informatiedienst. Er wordt gezegd op dat moment was u daar de baas en u zou geweigerd hebben die observatieteams te leveren. M.a.w. u zou het gefrustreerd hebben, het onderzoek. Klopt dat?” 

Aalbersberg: “Ik ben blij dat u mij daar vraagt want het is wel goed om dit uit de wereld te helpen. Ik heb er ook kennis van genomen. Twee getuigen gisteren die daar verschillend over hebben verklaard. Even terug naar de feiten. Tot 1996 was ik bij de CRI – zoals het toen heette – hoofd van van de Dienst Bijzondere Recherchezaken. Daar vielen de observatieteams onder. Vanaf 1997 had ik een andere functie en was ik hier ook niet bij betrokken dus dit klopt gewoon niet.” 

AT5: “Dus wat daar staat, want uw foto stond in de krant en er bij genoemd, dat klopt niet.” 

Aalbersberg: “In 1996 heb ik die functie verlaten met mijn betrokkenheid bij de observatieteams. Overigens ik heb begrepen dat gewoon de assistentie is verleend. Maar dat wat anders, het klopt gewoon niet.” 

AT5: “Bent u ooit betrokken geweest bij dat onderzoek?” 

Aalbersberg: “Nee, want ik was in 1997 op een heel andere positie en ik had geen enkele linken met dit onderzoek, daar ben ik ook niet bij betrokken geweest.” 

AT5: “Het klopt niet?” 

Aalbersberg: “Het klopt niet.”

4 opmerkingen:

 1. " Fijn dat u die vraag stelt " en hij knippert op de verkeerde momenten met zijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. even feitelijk: hij lijkt te zeggen dat ie een andere functie kreeg (binnen de CRI?), maar hij zegt niet helemaal dat ie is gestopt bij de CRI na '96

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hij ontkent niet dat ie na '96 nog bij de CRI werkte. toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier trouwens nog een document!: http://tinyurl.com/l3t6yww (zoek daarbinnen op zn naam)

  BeantwoordenVerwijderen