maandag 31 maart 2014

Henk Krol opgeroepen als getuige in affaire Demmink


Journalist en oud-Kamerlid Henk Krol is opgeroepen door stichting De Roestige Spijker als getuige in de affaire Demmink bij de voorlopige verhoren, zoals die op dit moment lopen aan de rechtbank in Utrecht. Ook John Moeleker, die in de primeur van het Algemeen Dagblad van zaterdag naar voren kwam als de ambtenaar die van chauffeurs klachten over Demminks pedofilie in ontvangst had genomen, is opgeroepen. Dat meldt NRC-journalist Marcel Haenen via Twitter.

Henk Krol is een van de best geïnformeerden over de kwestie. Als toenmalig hoofdredacteur van de Gay Krant publiceerde hij samen met de inmiddels onder verdachte omstandigheden verongelukte Fred de Brouwer (Panorama) in 2003 een controversieel artikel over Demmink, waarin diens naam overigens niet werd genoemd.

De topambtenaar ('Pieter-Jan') zou gesignaleerd zijn in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, waar hij onder het 'afdak' trips met jongens zou hebben proberen te regelen. Hoewel zijn naam niet werd genoemd, dwongen Demmink en zijn advocaten bij de Gay Krant en Panorama een 'zwijgdeal' af. Gerectificeerd werd er echter niet. Krol verrichtte zelfstandig onderzoek naar de Pinocchio-bar in Praag. Deze bar zou Demmink gefrequenteerd hebben in gezelschap van de Nederlandse ambassadeur Hans Heinemann, en daarbij minderjarige jongens hebben opgepikt.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten