maandag 31 maart 2014

Demmink-journalist Fred de Brouwer morgen gecremeerdDe op 14 maart onder verdachte omstandigheden in Thailand verongelukte journalist Fred de Brouwer wordt daar morgen gecremeerd.

Panorama-journalist De Brouwer is naar Thailand verhuisd, kort na de affaire van 2003 rond het artikel over pedofiele praktijken in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Hierdoor raakte de toenmalige secretaris-generaal van Justitie, mr. Joris Demmink, in opspraak. Demmink wist - hoewel in het artikel niet bij name genoemd - een 'zwijgdeal' af te dwingen bij Panorama en Gay Krant. Naar eigen zeggen voelde De Brouwer zich sinds die tijd in Nederland niet meer thuis.


De dag van zijn dood had hij echter te kennen gegeven nog éénmaal terug te willen keren om zijn verhaal te doen bij de media waarmee hij contact had (o.a. EenVandaag en Pauw & Witteman). Dat is er door het ongeluk dus niet meer van gekomen. Een maand eerder had De Brouwer de familie Poot per e-mail nog gewaarschuwd voor een opzettelijk 'ongeluk' vanwege hun bemoeienis met de affaire.

Fred de Brouwer had bij leven aangegeven om dezelfde reden waarom hij verhuisd was, niet in Nederland begraven of gecremeerd te willen worden. Deze wens wordt met zijn crematie in Thailand morgen dus gerespecteerd.

Peter Poot schreef naar aanleiding van De Brouwers overlijden een brief aan alle leden van de Tweede Kamer en eiste een parlementair onderzoek naar diens verdachte overlijden.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten