woensdag 8 januari 2014

Verboden te filmen!

 
Vandaag is er weer een zitting van de wrakingskamer in de graffiti zaak. Het lijkt er op dat JDTV ook deze zitting weer niet zal mogen vastleggen. Zal de persvoorlichter dit alles voor de camera toe willen lichten voor onze kijkers? Hieronder het antwoord dat wij kregen op het verzoek om te filmen.

Geachte heer Donk,

Uw verzoek heb ik voorgelegd aan de voorzitter van de wrakingskamer. 
De reactie van de voorzitter is als volgt:

“Het aan mij gezonden schriftelijke verzoek van JDTV tot het maken van beeldopnamen van de zitting van de wrakingskamer in de zaken van Donk en Kat, van welke kamer ik voorzitter ben, heb ik afgewezen. Opname apparatuur zal daarom in de zittingszaal niet worden toegelaten.

De reden voor afwijzing van het verzoek is gelegen in de omstandigheid dat in de onderhavige zaken, gelet op alle eerdere incidenten in de gehele procedure, de beeldopnamen kennelijk zijn bedoeld om voor de bij de zittingen in de hoofdzaak betrokkenen een podium bij het grote publiek te creëren. Dat dient geen redelijk doel in de onderhavige strafzaak, waarin beide indieners van het wrakingsverzoek terecht staan. Verslaglegging van de wrakingszitting door audiovisuele opnamen kan een goed verloop van dat strafproces in de hoofdzaak beïnvloeden.

Het principiële belang van openbaarheid van de zitting van de wrakingskamer wordt door de afwijzing van audiovisuele middelen overigens niet geschaad.”

Met vriendelijke groet,

Sr. Communicatieadviseur/persvoorlichter
Bestuurs- en bedrijfsondersteuning
 070-3811715
www.rechtspraak.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten