donderdag 17 oktober 2013

EenVandaag 18.15 uur over Demmink


Een eerdere uitzending van Een Vandaag over de affaire Demmink

Bij het gerechtshof Arnhem dient morgen een artikel-12 klachtprocedure, aangespannen door twee Turkse jongens die zeggen misbruikt te zijn door mr. Joris Demmink, de voormalig secretaris-generaal van Justitie.

Actualiteitenprogramma EenVandaag besteed vandaag in de uitzending van 18.15 uur op Nederland 1 aandacht aan de zaak, die al geruime tijd internationaal de aandacht trekt. Ook De Telegraaf besteedt vandaag aandacht aan de zaak.

Justitieel document
De procedure in Arnhem is bedoeld om Demmink alsnog vervolgd te krijgen. Verhalen rond kindermisbruik en betrokkenheid van de voormalig secretaris-generaal van Justitie Demmink doen al heel lang de ronde. Naar aanleiding van een recent opgedoken justitieel document uit Turkije, maakte het Openbaar Ministerie bekend opnieuw onderzoek naar Demmink te doen, nu het document erop duidt dat - in weerwil van wat de topambtenaar steeds beweerd heeft, evenals de ministers van Justitie Donner, Hirsch Ballin en Opstelten - Demmink wel degelijk in Turkije was ten tijde van het beweerdelijke misdrijf.

Chantagemiddel
Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite.nl, vertelt in de uitzending over zijn diepgravende onderzoek naar Demmink. Adèle van der Plas, advocate van Turkse Koerd Hüseyin Baybasin, wiens omstreden veroordeling tot levenslang door Turkije van Nederland zou zijn afgedwongen met onthulling van Demminks seksuele escapades als chantagemiddel, is een van de drijvende krachten achter de zaak tegen Demmink. Zij strijdt als al jaren voor zijn vervolging.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten