maandag 16 september 2013

Opstelten wil niet met twee maten meten, hij meet er al met een stuk of ZES!


Een reportage van MarlonMaastricht

Ivo de Onverzettelijke liet gisteren weten dat zelfs als de helft van de Maastrichtse coffeeshops naar de rand van de stad zouden verhuizen, er toch niet aan buitenlanders verkocht mag worden.
Hij verklaart dit met de uitspraak at hij niet met twee maten kan meten, want dan zouden de shops in de binnenstad geen buitenlanders mogen toelaten, en die bij de grenzen wel.
Deze Minister zonder Capaciteiten heeft blijkbaar zelf niet in de gaten tot welk een chaos zijn ingrepen in het Nederlandse Coffeeshop Beleid heeft geleid, want er wordt qua coffeeshops inmiddels wel met ZES maten gemeten, onder zijn ontzielende leiding.
In Maastricht heeft Hoes het bezitten en tonen van een GBA uittreksel her-ingevoerd, om toegang tot een coffeeshops te verkrijgen, terwijl dat in de rest van de 3 getroffen provincies, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland is afgeschaft.

In Maastricht moeten buitenlanders gediscrimineerd worden als zij toegang tot een coffeeshop wensen, door een misplaatste maatregel, het I-criterium, die door een misplaatste Burgemeester, Onno Hoes, halsstarrig overeind wordt gehouden. De uitwassen zijn bekend bij heel Nederland, behalve bij Onno en Ivo, die blijkbaar niet veel tv kijken. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat 63 % van de Maastrichtenaren overlast ervaart door de huidige situatie, zelfs in de deftige wijken rijden scooters af en aan om allerlei soorten drugs te slijten.

In Venlo, ook in Limburg, moet aan buitenlanders eigenlijk ook de toegang tot coffeeshops geweigerd worden, maar in de praktijk mogen alle nationaliteiten cannabis kopen en tot zich nemen in de plaatselijke coffeeshops. De Burgemeester heeft net als Hoes de opdracht gekregen om er op toe te zien dat buitenlanders in coffeeshops geweigerd worden, maar hij heeft besloten niet op het I-criterium te handhaven.


In Amsterdam, waar mijns inziens meer toeristen komen dan in Maastricht, is het I-criterium niet ingevoerd, en er wordt dus ook niet gediscrimineerd, noch gehandhaafd op buitenlanders. Amsterdam wil echter 70 coffeeshops sluiten, 49 daarvan omdat ze volgens de nieuwe regels van Opstelten te dicht bij een school zouden zijn gevestigd, met ingang van 2014, wanneer de afstand tussen school en coffeeshop niet minder dan 350 meter mag meten.Nog eens 22 coffeeshops moeten van de Wallen, het 2012 gebied, verdwijnen of simpelweg sluiten, gewoon omdat ex-wethouder Asscher vond dat de Wallen op de PC Hooftstraat moeten lijken.

Door al deze onregelmatigheden in het huidige coffeeshopbeleid, (z)onder aanvoering van Ivo, lijkt het dat Burgemeesters zelf gaan ingrijpen in het geldende beleid, zoals in Gouda. Daar worden de openingstijden van de 5 coffeeshops teruggedraaid, de shops moeten om 21.00 u hun deuren sluiten, omdat er geluidsoverlast zou zijn van bezoekers. De Burgemeester gaf ook aan dat hij, volgens het Opstelten-beleid, streng gaat controleren op het THC gehalte in de 5 coffeeshops.
Het ontbreken van een deugdelijke test op werkzame bestanddelen in cannabis mag geen bezwaar zijn, hij controleert immers alleen. In Utrecht zijn plannen om een Cannabis Social Club en een Medische Cannabis club op te richten, uiteraard wil Opstelten daar een stokje voor steken.

In Leiden mag verwacht worden dat een voorstel om coffeeshops hun eigen voorraad te laten kweken door de gemeenteraad wordt aangenomen. Het zou me niet verbazen als Opstelten dat ook gaat verbieden, en dan is ook Leiden in last.

In Haarlem wordt op 9 Oktober het Keurmerk voor Coffeeshops uitgereikt aan de 8 coffeeshops die tot nu toe zijn getoetst en de toetsing van de Keurmerk commissie hebben doorstaan. De uitreiking vindt plaats in het Stadhuis, door de Burgemeester, Bernt Schneiders.
Buiten veel overheden en instanties zijn ook alle werknemers van de Haarlemse coffeeshops, die als voorwaarde van het Keurmerk 5 cursussen hebben moeten volgen, met goed resultaat.
Het Keurmerk houdt in dat coffeeshops en overheden de verantwoordelijkheid samen delen, het gevolg van intensief overleg en goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. De meest in het oog springende noviteit in het Haarlemse Keurmerk is de uitbreiding van de handelsvoorraad van 500 naar 1000 gram. Verder is er voor eventuele overtredingen van de in het Keurmerk opgenomen regels een duidelijk stappenplan opgesteld.

Ook dat zal Opstelten niet aanstaan, maar ik vraag me af wat deze machteloze Justitie Minister gaat doen tegen deze modernisering van het achterhaalde gedoogbeleid. Het enige dat hij zou kunnen doen, is de Nationale Politie op de rebelse coffeeshops afsturen, of een paar van zijn nieuwe drones,
Maar beiden zijn al voor het opstijgen neergestort.

Ik wens de Minister wijsheid, maar gezien zijn soms demente reacties op vragen van reporters en kamerleden vrees ik dat een wonder nodig is om deze achterlijke man aan het denken te krijgen.

Bron: Nol van Schaik.

3 opmerkingen:

 1. Dat heb je mooi op een rijtje gezet, ik hoop dat Ivo en Onno dit lezen. Misschien zien ze dan in hoe belachelijk ze bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-09-18/526560/goese-coffeeshophouders-zijn-straatdealers-spuugzat#.UjwT7LHCTMw
  http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-09-19/527129/terugdringen-overlast-zaak-van-coffeeshop#.UjwX39JShu4
  Kan het nog gekker. Volgens burgemeester Verhulst van Goes moeten de coffeeshophouders zelf de overlast van straatdealers gaan bestrijden. De wereld op z'n kop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja....en vooral met al die maten meten heeft de belasting ook een verantwoording hier in, zij snoepen mee en wat investeren zij terug? Dit is niet fair voor de andere ondernemer die wel netjes zijn belasting moet betalen. Wat het ergste is is dat er middelen gebruikt worden om de wiet te verzwaren, glassplinters en andere rotzooi, mensen worden dus langzaam geperforeerd en een vreselijke dood ter gevolg, dat is doodslag of moord, ik ben geen jurist maar ik betreur zwaar dat ze zich zorgen maken of het THC gehalte dan over dit probleem....en dan maar niet te hebben over der achterdeur. Als ik het goed zie zijn alle Coffeeschop Houders Ondernemers....alleen alles wat er bij de achterdeur zich afspeelt ligt aan in de criminele sector en aan de voor deur houd de belasting zijn handje op, dat mogen deze ondernemers afgeven en zo doet de NL Staat er aan mee.
  Wie is er dan verantwoordelijk dat mensen ziek worden of zelf dood gaan, is de Staat daar dan verantwoordelijk voor....in mijn ogen wel, zij laten dit toe en controleren alleen het gewicht en niet wat erop zit, maar de THC controleren is wel belangrijk.
  Waar blijven je rechten als ondernemer dan?
  Eén ding is zeker, het Hennepplantje is het mooiste plantje op deze aarde, zoveel mooie produkten, auto's kunnen rijden op deze brandstof, medicijnen tegen KANKER, dit prachtige plantje verdient erkenning! Er is nog nooit iemand dood gegaan van Hennep. Alcohol wel! Laten we vooral dit mooie plantje zuiver houden!
  Als Opstelten met deze ondernemers zou gaan samen werken en niet tegenwerken dan zou Justitie veel geld besparen! Over bezuinigen gesproken....
  In ieder geval in Haarlem zijn de keurmerken afgeven en dat is goed nieuws en een mooie stap in de goede richting!

  BeantwoordenVerwijderen