zondag 7 juli 2013

Kort geding tegen Justitie over achterhouden Demmink-informatie


Het ministerie van Justitie en Veiligheid weigert stukken te openbaren waarin is besloten de advocatenkosten van haar voormalig secretaris-generaal Joris Demmink te betalen. Hij ging eind 2012 met pensioen en wordt al jarenlang beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarige jongens. Justitie ondernam tot op heden niets. Stichting De Roestige Spijker bepleit een grondig onderzoek van de beschuldigingen en probeert via de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) te achterhalen waarom publiek geld aan de privé-verdediging van Demmink wordt besteed. Omdat Justitie weigert opening van zaken te geven, eist de stichting nu in kort geding dat de gevraagde informatie alsnog met spoed wordt verstrekt.

 
Het doel van de stichting is het bestrijden van doofpotpolitiek en de bevordering van onderzoeksjournalistiek, gericht op het onthullen van misstanden. Door middel van WOB-procedures bracht De Roestige Spijker recent aan het licht dat de Staat inmiddels voor 37.500 euro juridische kosten aan Demmink heeft vergoed.

Lees meer bij de roestige spijker

2 opmerkingen:

  1. Hij is wel met pensioen maar met zijn tentakels binnen het justitionele apparaat kan hij er nog steeds voor zorgen dat hij onschendbaar blijft.

    BeantwoordenVerwijderen