dinsdag 14 mei 2013

Burgemeester Hoes spreekt bevolking toe via Twitter


MAASTRICHT - Burgemeester Onno Hoes heeft vandaag extra blauw ingezet in het Boschstraatkwartier om de onrust in de wijk onder controle te krijgen. Dat maakte hij vanavond bekend via Twitter. Hoeveel extra manschappen de burgemeester heeft klaarstaan voor de door hondsbrutale drugsrunners overlopen wijk, wordt uit zijn bericht niet duidelijk, maar eerder vandaag verklaarde hij tegerover A en C Media dat hij binnen Limburg naar zes tot acht man 'extra blauw' zoekt.Daarnaast, aldus Hoes, wordt gekeken of er mensen uit het eigen korps kunnen worden overgeheveld naar de straat.
 
Ook gaat de burgemeester proberen om het samenscholingsverbod rond de Van Hasseltkade, dat hij enkele weken geleden aankondigde op een persconferentie, versneld in te voeren. Verder wil Hoes mensen van wie onomstotelijk vaststaat dat ze zich inlaten met handel in drugs een straatverbod opleggen.
 
De maatregelen waar Hoes mee komt, lijken een direct antwoord op de noodkreet van het Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost (BBoost). Die deed vanochtend via een open brief een dringend beroep op Hoes om ervoor te zorgen dat de rust terugkeert in de buurt. ,,Er MOET wat gebeuren en de huidige acties dragen niet bij aan de gevoelens van veiligheid voor onze buurtbewoners en het bevorderen van de leefbaarheid in onze buurt”, aldus de brief die is opgesteld namens de bewoners van het Boschstraat Kwartier Oost.
 
De hoeveelheid drugsrunners aan de Van Hasseltkade/Wilhelminakade, aldus BBoost, is de afgelopen tijd hand over hand toegenomen. Daarnaast, aldus het bewonersplatform, zijn de onderlinge spanningen tussen straatdealers onderling, maar ook tussen dealers en Maastrichtenaren steeds duidelijker merkbaar. 

BBoost-voorzitter Carol Berghmans sprak vanochtend zelfs van ‘een spiraal van geweld die op een gegeven moment slachtoffers gaat opleveren aan welke kant dan ook’.

Bron

1 opmerking:

  1. Peet van Achteren14 mei 2013 om 13:58

    samenscholingsverbod op de van hasseltkade gaat alleen betekenen dat de runners zich de naastgelegen woonwijk invluchten . krijgt BBoost nog meer overlast, maar dan in hun voortuinen en portieken . slimme jongen, die Hoes .

    BeantwoordenVerwijderen