woensdag 23 januari 2013

John Kerry


 
Op de hoorzitting van John Kerry ter bevestiging van diens benoeming als de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (U.S. Secretary of State), zou het punt van kinderhandel en pedofilie bij voormalige topmensen uit de Nederlandse regering aan de orde gesteld moeten worden.
   
Dat vindt de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie The Rebecca Project.
Tier-1 status
De mensenrechtenorganisatie "dringt er bij leden van de senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken en bij Kerry zelf sterk op aan de nalatigheid te bespreken van de Nederlandse justitie om de beschuldigingen van pedofilie tegen de voormalige secretaris-gentraal van Justitie Joris Demmink zorgvuldig te onderzoeken en uitleg te geven hoe Nederland een Tier-1 status kan behouden in het Mensenhandelrapport 2012 van Buitenlandse Zaken." Dit rapport stelt dat de Nederlandse regering volledig zou beantwoorden aan de minimumvoorwaarden van de Trafficking Victim Protection Acts (TVPA).
 
Eervol pensioen
"De slachtoffers van de voormalige Nederlandse topambtenaar van Justitie Joris Demmink blijven een volledig onderzoek naar diens vermeende pedofiele misdaden eisen", stellen de directeuren van The Rebecca Project, Imani Walker en Kwame Fosu. "Ondanks het doorgaande pleidooi van de slachtoffers voor rechtvaardigheid, blijft Joris Demmink op vrije voeten, is hij vanuit de Nederlandse overheid eervol met pensioen gegaan en ontvangt hij een volledig pensioen op kosten van de Nederlandse belastingbetalers. Bovendien kan Nederland geen kwaad doen in de ogen van de Amerikaanse regering, omdat het een Tier-1 status mag handhaven vanwege zijn zogenaamde beantwoorden aan de minimumeisen van de TVPA. Hoe is dat mogelijk als Demminks beweerdelijke slachtoffers niet gehoord zijn door Nederlandse justitiële autoriteiten en bedreigd zijn om hen hun beschuldigingen in te laten trekken?"
 
Volgens The Rebecca Project heeft John Kerry als minister een unieke kans hier nieuwe standaarden te zetten hoe de Amerikaanse regering wil omgaan met andere regeringen "die evident niet beantwoorden aan anti-mensenhandelwetten", zoals de Nederlandse.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten