woensdag 30 januari 2013

Dutch Golden Age 
"The world is my country, science my religion" - Christiaan Huygens (1629-1695)

2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige docu! Helaas bleek het maar een deel van een langer verhaal... De hele docu staat hier:

  Carl Sagan's: Cosmos Part 6 - Traveller's Tales

  http://www.youtube.com/watch?v=bpJtmhd0bTg

  Voor de liefhebbers... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals gewoonlijk, de belangrijkste feiten worden geheim gehouden.

  Sleutel tot de successen van de Gouden Eeuw, was het verbod op Rooms Katholicisme. Gedurende de 17de eeuw was het Katholicisme verboden in de Nederlanden, logisch gevolg is dan een beschaafde ontwikkeling van wetenschap, kunsten en commercie. Men kan het zo zeggen: "De mensen worden niet meer berooft, dus zijn rijker". Deze waarden is niet monetair, maar bevat ook menselijke talenten en mogelijkheden.

  Het verbod op Katholicisme in de Gouden eeuw werd ook vernoemd door Pim Fortuyn in een interview met de VPRO, dat de VPRO geheim hield tot aan 2012.
  http://www.youtube.com/watch?v=Dm3sDOcNpjw
  Heer Fortuyn verteld daar in de 26ste minuut, dat Katholicisme illegaal is in Nederland, terwijl hij als Katholiek meedoet met de verkiezingen. Hij ontmanteld zichzelf als anti-nationalist.

  De vele onthullingen in dat interview, waar een Rotterdammer door een Amsterdammer geïnterviewd is, zouden de opinie peilingen van LPF of Leefbaar diep hebben doen zinken. Een Katholiek die Minister president van Nederland tracht te worden, terwijl hij er bewust van is, dat Katholicisme in Nederland landverraad is. In de 17de eeuw mochten Katholieken niet werken bij de overheid, om zeer begrijpelijke redenen, dus Fortuyn is niet meer dan een illegale buitenlander. Jammer, maar de waarheid is niet altijd goed nieuws voor iedereen. Verbod op propaganda optochten voor Maria, verbod op Biechten afnemen is nog steeds van kracht van kracht in Nederland. Verbod op Katholicisme de bron van onze beschaving, inderdaad!

  Katholicisme was in de 17de eeuw ook verboden in Brittannië en Japan. Later is Brittannië wereldbeheerser geworden, Japan nam bijna geheel Azië in in de vorige eeuw en won oorlogen tegen Rusland.

  Kan men dan tenminste deze voorspelling doen:
  Een volledig verbod op Katholicisme in onze tijd, zou Nederland terug tot wereld heerser maken, alle intellectuelen, uitvinders, zouden hier veilig kunnen vertoeven. Geen oplossing van de economische problemen, maar vergulden van deze staat voor de hoorn des overvloeds.

  Bovendien, enig succes vandaag is te danken aan belemmeringen van het papisme.
  LEVE DE GEUZEN

  BeantwoordenVerwijderen