dinsdag 6 november 2012

'Turkse slachtoffers Demmink zijn ondergedoken'

De voormalige Amerikaanse overheidsadviseur Anthony Salvia pleit voor juridische stappen tegen de regering Rutte vanwege het toedekken van de affaire Demmink. Hij meldt bovendien dat de Turkse mannen Mustafa en Osman, die zeggen als jongen door Demmink te zijn verkracht, ondergedoken zijn vanwege bedreigingen.Dit alles terwijl premier Rutte, partijgenoot van Demmink, in Turkije op bezoek is.Bedreigingen
"Twee weken geleden heeft de Turkse krant Vatan een indrukwekkend feitenoverzicht gegeven van de affaire Demmink", schrijft Salvia op de website The Brussels Journal. "Sinds de publicatie hebben ongure elementen zowel Mustafa en Osman opgebeld als Mehmet Korkmaz, de politieman die Demmink jongens leverde, alsmede de journalist Buhran Kazmal, die over de zaak geschreven heeft. Zij bedreigden hen en hun gezinnen als ze hun beweringen niet introkken. Allen zijn nu ondergedoken en zij vrezen volgens hun advocaat voor hun leven."

Verlichte beschaving
Hoewel de kwestie Demmink een bilaterale aangelegenheid tussen Nederland en Turkije is, vindt Salvia dat de VS alle reden hebben om op rechtvaardigheid aan te dringen. "Om te beginnen is het beschermen van menselijk leven, de veiligheid van kinderen en een onschuldige kindertijd een zaak van alles overstijgende, wereldwijde zorg en een hoeksteen van wat ooit als christendom bekend stond. Bovendien moet het Atlantisch bondgenootschap het recht hoog houden, alsmede de mensenrechten en een behoorlijke procesgang of anders komt de verlichte beschaving, ter bescherming waarvan zij ontstaan zijn, in ernstig gevaar."

'Demmink kan ontkomen'
Salvis stelt met ergernis vast dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de Nederlandse overheid volgt bij het verdedigen van Demmink. Dit komt onder meer doordat het State Department vanuit de Amerikaanse ambassade in Den Haag moedwillig verkeerd is voorgelicht, zoals KN eerder al signaleerde. Als Rutte en Erdogan in de loop van deze week niet een open en grondig onderzoek naar Demmink mogelijk maken "brengen zij een zware slag toe aan het recht, aan de triomf van menselijke waarden en aan kinderen overal ter wereld" aldus Salvia. "Hou Demmink intussen nauwlettend in de gaten. Hij kan mogelijk ontkomen naar een land zonder uitleveringsverdrag met Nederland."

bron

2 opmerkingen:

  1. Uitleveringsverdrag,wat is dat?
    Stuur een commando team er op af en berecht deze man voor een internationaal gerechtshof.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naar wat voor feestje sturen de Turken Rutte?

    BeantwoordenVerwijderen