donderdag 1 november 2012

'OM weet wie aanslag Waalre pleegden'Bron: NOS

Woonwagenbewoners uit Noord-Brabant pleegden de aanslag op het gemeentehuis van Waalre. Dat hebben bronnen bij het Openbaar Ministerie tegen de NOS gezegd. Het enige probleem: het OM krijgt het bewijs niet rond, en kan dus de daders en opdrachtgever niet vervolgen.

Op beelden van beveiligingscamera's van tankstations rond Waalre is volgens de bronnen te zien hoe twee mannen jerrycans in de achterbak van een auto vullen. Die auto komt uit een woonwagenkamp in de buurt van Den Bosch. Veel kampbewoners schijnen die wagen te gebruiken voor allerhande klusjes. Na de aanslag is dezelfde wagen gebruikt als vluchtauto.

'Direct verband met ruzie'

De aanslag werd in de vroege ochtend van 18 juli gepleegd. Eerst reden twee gestolen auto's het gemeentehuis binnen; de auto's ramden het gebouw bij de voor- en zij-ingang. Daarna stichtten de daders brand, waarbij ze gebruik maakten van benzine. Ook hadden de daders diesel bij zich om het vuur te verspreiden.
De bronnen zeggen dat het OM een direct verband ziet met een ruzie tussen de woonwagenbewoners en de gemeente Waalre. Het OM vermoedt dat de opdrachtgever van de aanslag een kampbewoner is die wordt gezocht in verband met een drugsonderzoek.

Afluisteren mislukt

Er zijn wel pogingen gedaan om het bewijs tegen de twee daders rond te krijgen. Een speciaal politieteam probeerde afluisterapparatuur op het woonwagencentrum van de twee mannen te plaatsen. Dit mislukte doordat het team werd gezien.
De twee mannen zijn een korte periode naar het buitenland gevlucht, in de wetenschap dat de politie ze in de gaten hield.

Door: Suse

JDTV heeft Waalre na de aanslag bezocht en bracht ook een bezoek aan het woonwagenkamp. Bekijk hier en hier de eerdere JDTV berichten over de aanslag in Waalre. Wel stom van die kampers om hun eigen auto te gebruiken bij de voorbereidingen van een aanslag. Volgens de kampbewoner had iemand het op hen voorzien. Is er hier sprake van een complot of een lastercampagne tegen deze mensen, of zijn zij gewetenloze drugsdealers?


We zijn erg benieuwd of we deze beelden ooit nog op opsporing verzocht o.i.d gaan zien en of daders gepind hebben of dat ze cash afgerekend hebben in hun vermomming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten