maandag 10 september 2012

Beelden mid air collision.Door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden kwam het 'JDTV cameravliegtuig' afgelopen zaterdag in botsing met een reclamesleepvliegtuigje in dienst van het CDA. Als je de beelden hiervan ziet, zou je bijna denken dat we bewust tegen het andere vliegtuig zijn aangevlogen. In werkelijkheid bevond dit vliegtuigje zich in een dode hoek, waardoor wij vanuit de cockpit totaal geen zicht hadden op dit toestel. Ook de stand van de zon en de reflectie op het water hebben hier aan bijgedragen door  het toestel, voordat dit in de dode hoek onder onze neus vloog, uit ons zicht te verbergen. 


"...Daar heb waarschijnlijk zijn wiel gezeten ofzo"

Het vliegtuig vloog langs de kustlijn om reclame te maken voor het CDA. ” Toen is deze kist aan de achterkant aangevlogen door een Cessna van een ander bedrijf”, vertelt eigenaar Cris Neidt van CNE Air. ” Wonder boven wonder heeft onze piloot zijn reclamevlag kunnen afwerpen boven zee en is hij geland op een rustig stuk strand. De luchtvaartpolitie beschouwt het als een wonder dat er geen dodelijke afloop is van dit incident”, aldus de Roosendaler. 
'Mid Air Collisions' zijn sluipmoordenaars en komen altijd uit onverwachte hoek.

9 opmerkingen:

 1. Mooi, fijn dat ook de site weer in de lucht is!

  Top survivors, die JD crew!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nol, ik heb snel even gecheckt op jdtv.nl. En helaas is de site nog niet online. Hopelijk komen er zo nu en dan wat gulle donateurs langs om dat een stapje dichterbij te helpen. Laterzzzzzzzzzzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelofelijk inderdaad. PH-SBM ook nog die zie ik vaak vliegen.
  Meisje weet niet dat ze in Rotterdam is geland of verspreekt zich.

  Ben benieuwd wat we bij Klokkenluideronline krijgen. Gaan ze door met Mind over matter en moderator op belachelijk niveau, feiten niet checken, sprookjes verspreiden zodoende alles nog ongeloofwaardiger te maken of gaat Micha het niveau weer een beetje terugbrengen. Zeer benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed werk Donk,
  hee ging er niet een dikke djoekoe rond in die cesna.. zoals jezelf al zei "Als je deze beelden zo ziet zou je bijna denken dat we bewust tegen het andere vliegtuig zijn aangevlogen." het leek of jullie een directe kamikazi actie op de CDA plane ging uitvoeren te gek man.zoals ik van jou en Kat gewend ben AAN VALLUHEEEE die gevestigde rotzooi ga zo door en zeer veel complimenten met jou eigen site GA ZO DOOR

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zaten een tijdje aan elkaar vast.Zat te zweten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een paar minuten tevoren zou de piloot van de Cessna de Husky gezien moeten hebben. Vraag is, waarom die piloot zich nooit heeft afgevraagd waar die Cessna gebleven was.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omdat hij er in zat?
  Je bedoelt waarschijnlijk de husky?

  Enkele minuten voor het ongeval is de SP sleepkist van hoogte en afstand tot het strand gewisseld. Het cameravliegtuig volgde dit toestel en de aandacht was vooral hier op gericht. De piloot van ons sleeptoestel probeert nog te wijzen dat er iets onder ons zit, maar dat komt niet echt over. Hij zag ons op dat moment waarschijnlijk vlak boven de cda Sleep vliegen. je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als we daarin verstrikt waren geraakt! Dat we hiermee zijn weggekomen is echt puur geluk geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sorry, uiteraard bedoelde ik de Husky.
  Een paar minuten eerder moet de Husky te zien zijn geweest voor de piloot van Cessna, ook al vloog de Husky lager. De werkelijke vraag is dan of het voornamelijk richten van de aandacht op SP sleepkist een voldoende reden is voor het niet opmerken van de Husky.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vlak voor het ongeval is onze formatie wel lager en dichter op het strand gaan vliegen. Voor zover ik heb kunnen constateren heeft de vlieger gewoon goed gescand, dit is ook op de beelden te zien. Waarschijnlijk is het toestel het eerst te zien geweest vanaf de positie waar ik zat, helaas was ik mij aan het concentreren op het filmen. Ik neem de vlieger in ieder geval niets kwalijk.

  Zodra het onderzoeksrapport er is zullen we dat hier publiceren.

  BeantwoordenVerwijderen