maandag 13 augustus 2012

Cannabiscampagne


  
Nol van Schaik over het initiatief van coffeeshophouders om de SP campagne te gaan ondersteunen.


Eigenlijk zijn de coffeeshophouders al een  tijdje op campagne. Zo waren we eerder al getuige van het protest op de 420 smokeout, de gemoedelijke sfeer op de cannabisbevrijdingsdag en zagen we zelfs enkele sportieve hoogtepunten uit de cannabiscultuur tijdens de cannalympics.  Ook ons eerdere gesprek met de Haarlemse coffeeshopondernemer en een van zijn Amsterdamse collega's zijn we ondanks alle THC wolken nog niet vergeten. De effecten van de invoering van de wietpas beginnen zich af te tekenen en de wietpas lijkt niet de ultieme oplossing, maar zelf een bron van problemen en kritiek te zijn. De angst van mensen die wantrouwend zijn om zich als drugsgebruiker te laten registreren lijkt ook niet onterecht. Ondank alle kritiek heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten er nog altijd vertrouwen in en wijst op het ondernemersrisico voor de coffeeshophouders, waarvan velen inmiddels personeel hebben moeten ontslaan. Wellicht kunnen deze mensen nog aan de slag als straatdealer, dit is tenslotte een groeimarkt en er is werk genoeg!  Lees hieronder het persbericht dat de gezamelijke coffeeshoophouders naar buiten brachten over deze nieuwe Cannabiscampagne.

 
Coffeeshops voeren campagne voor SP
(Novum) - Ongeveer 140 coffeeshops zetten zich voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september in voor de SP. Ze willen dat een nieuwe, linkse regering, de landelijke invoering van de wietpas op 1 januari tegenhoudt. Dat laten de actievoerende coffeeshops zondagavond weten. De deelnemende coffeeshops roepen andere coffeeshophouders op zich bij hun initiatief te voegen om te voorkomen dat de VVD de grootste partij wordt. VVD-minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten was verantwoordelijk voor de invoering van de wietpas, die in de drie zuidelijke provincies al verplicht is. De coffeeshophouders besloten zich in te zetten voor de SP na een toespraak van SP-Kamerlid Harry van Bommel. Die zou op een bijeenkomst hebben toegezegd dat de coffeeshopbranche betrokken wordt bij het opstellen van een nieuw cannabisbeleid als de socialisten de verkiezingen winnen. "De SP ziet coffeeshops als de oplossing", zou Van Bommel de coffeeshophouders hebben voorgehouden.

De campagne van de coffeeshophouders wordt zaterdag afgetrapt in Maastricht. Op een bijeenkomst georganiseerd door Marc Josemans, eigenaar van de gesloten coffeeshop Easy Going en voorman van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht, organiseert die dag een bijeenkomst waarop linkse partijen hun plannen voor de toekomst kunnen uitleggen.

Sinds 1 mei moeten bezoekers van coffeeshops in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg eerst lid worden van een coffeeshop voordat ze softdrugs kunnen kopen. Alleen wie in Nederland woont, kan lid worden. Dit nieuwe beleid moet drugstoerisme en overlast tegengaan. Vanaf 1 januari moeten de regels in het hele land worden gehandhaafd.

1 opmerking:

  1. En in het noorden hebben ze nog niet eens een wietpas. Hier in het zuiden is het wel behoorlijk verpest ik moet nu 150 km rijden voor een joint.
    En idd diegene die nu de straathandel gebruiken moet je nog maar zien terug te krijgen naar de coffieshop.

    BeantwoordenVerwijderen