zondag 29 juli 2018

‘Barbie kan fluiten naar haar kinderen’

"....Ze vraagt er toch zelf om?"

Geenstijl moet een flinke boete betalen! Dit omdat zij een link (embedded tweet met video) plaatsten, waarin een oude aandachtshoer zich in haar bek laat pissen. Deze video had de aandachtshoer zelf vrijwillig openbaar gemaakt en over het internet verspreid. Mission accomplished dus voor haar en als bijvangst ook nog eens een leuke financiële bonus. Wat leven we toch in een mooie rechtsstaat he!

....Het loopt lekker met het aantal views!!!

Zullen de kinderen van 'Barbie' straks ook in aanmerking komen voor een flinke schadevergoeding van de Telegraaf Media Groep naar aanleiding van de walgelijke praktijken van dit mediabedrijf? Uiteraard zijn de roddelhomo's die worden ingezet zeer bezorgd over het lot van deze voormalige 'Reality-ster' en haar kinderen, maar ondertussen staan zij wel even het volledige privé leven van deze minderjarigen uit te buiten. Is dit niet ook gewoon een vorm van kindermisbruik en mensenhandel? 

"Breaking headlines"

Ik weet ook wel dat het de meeste mensen het aan het hart gaat als kinderen in een moeilijke situatie terecht komen. Maar waarom greep er niemand in, terwijl het voor deze krant en het hele land blijkbaar meer dan duidelijk was dat er in deze familie iets echt niet goed ging? Is het omdat deze doorgedraaide dramaqueen stiekem nog altijd een enorme kijkcijferhit is en nu zelfs gratis materiaal aanlevert? Dat soort kansen kun je als mediaconcern natuurlijk niet laten liggen! Voor het publiek is het uiteindelijk natuurlijk alleen maar simpel 'leedvermaak', maar blijkbaar is het uitbuiten van dit soort situaties big business voor dit mediaconcern.

...Wij verdienen wreed aan bruut kinderleed.

Zou er niemand op de redactie, of waar dan ook binnen het bedrijf, zijn die zich ooit heeft ingebeeld hoe het voor een kind moet zijn om in aanraking met jeugdzorg te komen? Laat staan de wijze waarop dit nu met deze kinderen heeft plaatsgevonden? De omstandigheden hiervoor zijn natuurlijk bizar en onomstotelijk het gevolg van het handelen van dit soort minderwaardige media, die er zichtbaar genoegen uit halen om dit soort 'shownieuws' te bespreken. Hoewel deze schijnheiligen toch echt duidelijk aangeven zeer bezorgd te zijn over het lot van de kinderen, hebben zij er ondertussen geen enkel probleem mee om hen te misbruiken voor hun eigen genoegens en behoeftes.   
"...Alles spreekt elkaar tegen!"

"Gesprongen of gevallen? Drugs hitte of een psychose? In het ziekenhuis of in een kliniek? Tja over 'Barbie' oftewel Samantha de Jong gaan de wildste geruchten momenteel. Wat is er nu waar? Hoe gaat het met haar en hoe gaan we een situatie zoals afgelopen dinsdag wat het ook precies was in de toekomst voorkomen?"

Dat zijn de indringende vragen waarmee het item over deze trieste situatie opent. Opmerkelijk genoeg hebben deze 'journalisten' hier ook al een duidelijk antwoord op gevonden. Dit filmpje is hiermee een klassiek voorbeeld over hoe verschrikkelijk walgelijk, tragisch en contraproductief dit soort zogenaamde 'journalistiek' is.

In de introductietekst vraagt de presentator zich al af hoe dergelijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden. We hebben het hier over een persoon die in het verleden dus al meermaals onsuccesvolle zelfmoordpogingen gedaan heeft, omdat zij volgens de analyse van deze respectloze roddeltantes wanhopig op zoek zou zijn naar media aandacht. Zoals in het bovenstaande filmpje te zien is heeft ook haar voormalige manager duidelijk aangegeven dat ze nooit meer op televisie zou moeten verschijnenOok de tekst voorafgaand aan het filmpje maakt duidelijk dat Barbie niet meer in de media zou moeten verschijnen.

....Erg he!

"Dus dit is al de derde. Zij moet echt professionele hulp hebben en die moeten haar niet loslaten! Wat is er in januari gebeurd in die psychiatrische kliniek, daar is ze veel te vroeg vrijgelaten naar mijn mening. Hoe kon het daar dat ze zeggen van je mag niet op social media, maar van daar uit zijn er wel seksfilms gemaakt. Hoe kan dat nou? "

Hoe kan het dat deze media mietjes tot de conclusie komen dat deze persoon totaal geen media aandacht meer zou moeten krijgen, terwijl zij dit ondertussen voor de camera bespreken? Hoe is het mogelijk dat deze 'mensen' zich zulke zorgen maken over het lot van de kinderen, maar ondertussen wel hun situatie en alle roddels over de geestelijke gesteldheid van hun moeder op landelijke TV bespreken? Hebben ze er bij deze mediagigant al over nagedacht wat voor gevolgen dit in de toekomst voor de kinderen zal hebben? Er zijn meer dan genoeg vragen te stellen over dit walgelijke gedrag. Hoe moeten de jeugdzorg medewerkers die deze kinderen onder hun hoede hebben met een dergelijke kwestie omgaan? Kunnen en moeten zij een poging doen dit soort fakenews in het belang van de kinderen laten verbieden?

De belangrijkste vraag is wellicht waarom deze kindervrienden zoveel items maken over 'Barbie', terwijl zij veel spannendere verhalen, zoals het verhaal van Roelie Post, stelselmatig negeren. Is het immers niet veel spectaculairder om te vermelden welke bekende mensen en organisaties er allemaal betrokken zijn bij de handel in Roemeense weeskinderen? Hebben de marketingexperts vastgesteld dat de interesse van het publiek voor dit soort leed minimaal is en daarom ook niet echt veel oplevert. Een pakkende titel als ‘Barbie kan fluiten naar haar kinderen’ is natuurlijk niet alleen lekker sensationeel, maar ook een garantie voor veel hits op de site. Wie wil dat nu niet? 

....Heel erg!

Ben ik nu zo gek of zijn o.a. de redactie en presentatoren van dit showprogramma gewoon vieze smerige uitbuiters, die er geen enkel probleem mee hebben dat er onschuldige kinderen slachtoffer worden van de aandachtshoeren die dit shownieuwsprogramma in elkaar zetten. Ik heb in ieder geval geen enkel respect voor deze kindermisbruikers en hoop dat zij in het belang van alle mensen keihard aangepakt zullen gaan worden, zodat dit soort praktijken voortaan achterwege gelaten zullen worden.

Verboden te kijken / luisteren in Brussel

Dit staaltje shownieuws heeft mij in ieder geval met de volgende vragen achtergelaten. Krijgen de kinderen van Samantha straks inderdaad een flinke schadevergoeding van dit zogenaamde mediabedrijf wegens de grove schending van hun privéleven en zullen al deze shownieuwsprogramma's ooit nog plaats gaan maken voor echt nieuws? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten