maandag 26 juni 2017

Wat weet Welten?


Maandagavond 4 januari 2016.

locatie: Pulchri, Den Haag

Feestje: nieuwjaarsborrel van Harry van den Brink, de gouverneur der residentie.

Gasten: Joris Demmink, Turkse ambassadeur Sadik Arslan (nu, 26 juni 2017, de belangrijkste BuZa-adviseur van Erdogan(!), Donner, Docters van Leeuwen, Gerard Roes, Tjibbe Joustra, Siebe Riedstra, Paul Huijts, Rob de Wijk, Erik Akerboom, Pieter Jaap Aalbersberg, en vele vele anderen uit de Rolodex/Embargo/RR/Rijksrecherche-onderzoeken en diverse afdek-operaties.
Aan het eind van het feestje zien we Bernhard Welten naar buiten lopen. Daar staan op dat moment twee SG's op hun dienstauto te wachten: Secretaris Generaal Paul Huijts van Algemene Zaken (weet alles van de TeevenDeals / MH17 en andere doofpotten. NRC noemt hem de machtigste ambtenaar van Den Haag)  Huijts is naast Sophie Hermans, Bart van Poelgeest en Stephan Schrover nog steeds buiten schot gebleven maar kan nog steeds gaan vallen!!

Ook Siebe Riedstra is aanwezig, de Secretaris Generaal die uiteindelijk Pieter Cloo verving nadat eerder Opstelten/Teeven aftraden ivm de Teevendeal. Welten loopt naar rechts, daar staat VVD'er Willibrord van Beek (commissaris van de Koning in de provincie Utrecht) en Pieter Broertjes (de burgemeester van Hilversum) te praten.

JDTV stelt een vraag aan Bernhard Welten. Eric refereert aan de aanvaring die Bernhard Welten in Oktober 2012 had met Jan Roos tijdens het afscheid van Joris Demmink in de Ridderzaal. Welten was niet gecharmeerd van de vragen van Roos en eindigde met 'U ruikt geweldig uit uw mond'


Deze opnames zijn weer interessant geworden n.a.v. een interview waar het twitter-account @TruthHitsEvery1 tegen aanliep. In het NRC van 6 april 1994 staan er opvallende quotes in het artikel 'Ethiek van het Rechercheteam is Abacadabra'.

De Amsterdamse recherche-chef Bernhard Welten zei dat hij werd afgetapt door de toenmalige #IRT-chef Lith.

Bernhard Welten in 94: Iedere agent die op het punt van integriteit fout zit heeft een opschrijfboekje waarin stoutigheden worden bijgehouden

Bernhard Welten in 1994: 'zo weet men dingen van elkaar en is het mogelijk om carrière te maken binnen de organisatie.'

Klik voor een grotere afbeelding

Welten is al decennialang de best betaalde politiefunctionaris van Nederland. Heeft Bernhard Welten ook een opschrijfboekje waarin hij stoutigheden noteert van collega's, chefs en autoriteiten binnen en buiten zijn organisatie? Heeft Bernhard wetenschap van de handel en wandel van Demmink, Teeven, en alle honderden (zwijg)deals?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten