vrijdag 16 juni 2017

Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies - Verhoor Toine Manders

"contraproductieve ambtenaren!"

De Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies doet naar aanleiding van de Panama papers onderzoek naar de werkwijze van trustkantoren en de fiscale adviespraktijk. De tijdelijke commissie verhoort in juni 23 deskundigen en getuigen en richt zich specifiek op twee afzonderlijke kwesties: - het doorsluizen van kapitaal via in Nederland gevestigde brievenbusfirma's - het wegsluizen van particuliere vermogens naar buitenlandse doelvennootschappen.

  "De Libertarische Partij staat voor individuele vrijheid"

Toine Manders (47) - niet te verwarren met zijn naamgenoot bij de partij 50Plus - wordt verdacht van belastingfraude en deelname aan een criminele organisatie. Vanuit het Haagse landgoed Marlot adviseerde Manders jarenlang vermogende Nederlanders hoe ze via ingewikkelde constructies zo min mogelijk belasting hoefden af te dragen. Hij gaf er colleges belastingontwijking en adviseerde naar eigen zeggen duizenden mensen.


Ancilla Tilia interviewt Toine Manders; Moraal rond belasting ontwijken

De FIOD bestempelt hem als fraudeur en lid van een criminele organisatie vanwege hulp aan bedrijven bij belastingontwijking. Maar volgens Toine Manders heeft hij helemaal niks verkeerd gedaan, want belasting is volgens hem gelegaliseerde roofGeen opmerkingen:

Een reactie posten