zaterdag 2 juli 2016

GZA - The Spark


Het ruimtevaartuig Juno is op 5 augustus 2011, om vijf voor half zeven Nederlandse tijd, gelanceerd vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida. 

De aankomst van Juno bij Jupiter staat gepland op 4 juli 2016. Juno moet gedurende meer dan een jaar het inwendige van de planeet gaan bestuderen, door het zwaartekrachtsveld heel nauwkeurig te onderzoeken en in kaart te brengen. Aan het eind van de missie zal een gecontroleerde landing (verbranding) volgen in de dichte wolkenmassa van Jupiter. Ook de rotsachtige binnenkern wordt onderzocht en of er water in de atmosfeer aanwezig is. Daarnaast wordt de windsnelheid gemeten, die een snelheid van 600 kilometer per uur kan bereiken. 

Gisteren ontving Mission Control een mailtje van GZA, met daarin het nummer "The Spark", dat hij maakte als eerbetoon aan deze bijzondere NASA missie.


De Romeinse god Jupiter, zijn vrouw Juno en Galileo Galilei (ontdekker van de vier grootste Jupitermanen) bevinden zich als LEGO-poppetjes (2,5 centimeter groot) aan boord van de Juno.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten