woensdag 20 april 2016

Netwerk 1998 - Kinderprostitutie in Nederland


"....Bellen met Lothar G."

 
"Waar is Manuel?"

In het kort is dit de geschiedenis van deze zaak: In juli 1993 verdween de 12-jarige Manuel Schadwald uit Berlijn. De Duitse politie registreerde hem als weggelopen. Getuigen hadden Manuel in Rotterdam gezien, waar hij in de prostitutie zou zijn beland. In 1994 richtte de Rotterdamse politie daarom het HIK-team (Handel In Kinderen) op en in 1995 kwam dit team een netwerk van jongensprostitutie op het spoor. 

Een Rotterdamse bordeelhouder, de Duitser Lothar Glandorf, werd gearresteerd, maar Manuel was en bleef onvindbaar. Vermoedelijk is hij vermoord ten behoeve van een snuff-film, zo bleek uit de zaak van de kinderporno die in juni 1998 werd gevonden in Zandvoort. 

In april 1998 wijdde Netwerk een uitzending aan het Rotterdamse onderzoek. Er werd geciteerd uit de verslagen van telefoontaps, waaruit bleek dat er ten minste een hoge ambtenaar betrokken was bij dit netwerk van kinderhandel en -prostitutie. Zijn voornaam was Joris, zijn naam kwam voor in de Staatsalmanak en hij zou zijn veroordeeld tot 240 uur taakstraf.


Lees het verslag van de 2e dag van de #Pedoverhoren op Het Haagse Complot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten