donderdag 11 februari 2016

JDTV - De pleitvideo

"..Gaat het hele gevolg mee?"

Zou u het geloven als ik u vertel.....

Dat ik jarenlang voor de rechter heb gestaan omdat ik iets gefilmd heb?

Dat er een peleton ME uitrukt als ik op een zitting in de rechtbank moet verschijnen?

Dat de politie mij na een zitting achtervolgt, zelfs als ik iets ga drinken in een café?

Dat de burgemeester van Den Haag spontaan een gebieds of samenscholingsverbod uitvaardigt als ik naar het binnenhof wil lopen?

Dat de politie mij, en andere bezoekers van mijn rechtszitting, op valse gronden van straat sleurt en onterecht in de cel smijt? 

Dat mijn DNA onder dwang is is afgenomen door de politie en mijn naam nu geregistreerd staat in een Europese databank van geweldplegers?

Dat ik mijn camera de beelden, waarmee ik kan aantonen dat ik geen enkele bijdrage heb geleverd aan de actie waarbij ik gearresteerd ben, nog altijd niet heb terug gekregen van het openbaar ministerie!

....Soms zou ik willen dat dit waandenkbeelden waren, maar het heeft allemaal echt plaatsgevonden!
"Freisler riep ik toen we er uit liepen!"

Op 7 september 2009 ben ik gearresteerd, nadat ik op beeld heb vastgelegd hoe Micha Kat een graffiti plaatste op het gebouw van het openbaar ministerie in Den Haag. Hierbij zijn mijn camera en beeldmateriaal door de politie in beslag genomen. Vervolgens beschuldigde de officier van justitie mij er van, dat ik mij schuldig zou hebben gemaakt aan vernieling in vereniging en openlijke geweldpleging!

De strafzaak bij de rechtbank verliep zeer vreemd. Door het gebruik van de camera te verbieden wekte de rechter al direct tijdens de eerste zitting de schijn van partijdigheid. Hierop hebben wij de rechter gewraakt. Naast het feit dat ik het verloop van deze zaak wilde vastleggen, om hier verslag van te kunnen doen, had ik er als verdachte ook belang bij dat mijn zitting op beeld werd vastgelegd.
Dat het hard nodig was om deze bizarre gang van zaken vast te leggen, bleek weer eens tijdens de zitting op 11 Februari 2011. Tot mijn grote verbijstering was er een complete politiemacht uitgerukt om deze strafzaak bij te wonen, naast 13 agenten in de zittingszaal, stonden er meerdere bemande ME busjes voor de deur van het gerechtsgebouw!!

"Ze weten het nog steeds niet!"

Na afloop van deze zitting zijn we door deze politiemacht achtervolgd en uiteindelijk op basis van een verzonnen verordening gearresteerd. In de strafzaak die hier weer op volgde bleek dat de burgemeester geen verordening of gebiedsverbod heeft uitgevaardigd. De mensen die door de politie van straat zijn gesleurd hebben dus op basis van leugens onterecht vastgezeten in de politiecel!!!

Dit is niet de eerste keer dat JDTV dergelijk gedrag van de politie heeft vastgelegd. Eerder betrapten we in Amsterdam al een agent die Micha Kat ten onrechte van straat sleurde op verzoek van een advocaat. Recent zijn er in de strafzaak rond de Demmink afscheidsreceptie ook nog mensen vrijgesproken, omdat niet te ontkennen viel dat de politie ook tijdens deze arrestaties "creatief" te werk ging. Ook hier was weer sprake van een verzonnen verordening door de burgemeester!!!!

Helaas mocht ik deze zitting niet vastleggen, omdat ik mij volgens de rechtbank in het verleden schuldig gemaakt zou hebben aan ordeverstoringen tijdens zittingen. Waar, wanneer en op welke wijze ik dit zou hebben gedaan, weigert de rechtbank echter al jaren te onderbouwen! Op basis van dit verhaal is het JDTV al meerdere malen verboden om belangrijke zittingen op beeld vast te leggen!!!!!

"Waar ligt de onduidelijkheid in dan?"

De rechtbank houdt tot op de dag van vandaag vol dat ik mij schuldig zou hebben gemaakt aan ordeverstoringen. Bij de invoering van de landelijke persrichtlijn heb ik een formulier ondertekend waarin ik aangaf mij te zullen houden aan de richtlijnen die hierin vermeld staan. Ondanks meerdere verzoeken om toelichting aan de afdeling persvoorlichting, heb ik nog altijd geen officieel antwoord op de vraag wat ik nu eigenlijk misdaan heb. Meerdere rechters hebben de camera geweigerd op basis van het advies van de veiligheidsadviseur van de rechtbank. Wat dit advies is en waarop dit gebaseerd is mogen wij blijkbaar niet weten!!!!!!

"Dat is echt niet aardig!"

Het is vandaag alweer 5 jaar geleden dat mijn strafzitting verstoord werd door de aanwezigheid van 13 gewapende agenten in de zittingszaal. Na afloop van de zitting achtervolgden zij ons en smeten op basis van leugens 12 onschuldige mensen in een politiecel. Ondanks het feit dat dit later duidelijk is aangetoond, heb ik nog altijd heb ik geen excuses gehad van de politie of de rechtbank. Sterker nog, zoals op dit blog te zien is blijft de rechtbank "feiten" verzinnen om JDTV buiten de deur te kunnen houden en het filmen onmogelijk te maken!!!!!!!

".....tot ziens!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten