dinsdag 9 februari 2016

‘Demmink zorgde ervoor dat Baybasin Nederland niet kon verlaten’


Journalist Koen Voskuil durft als een van de weinigen te graven in de zaak-Joris Demmink. Zijn nieuwste onthulling legt nog meer mogelijk machtsmisbruik bloot. Is de waarheid al in zicht?

Volgens uw laatste artikel bemoeide Joris Demmink zich actief met de zaak van de Koerdische Turk Hüseyin Baybasin. Hoe deed Demmink dat?

‘Baybasin is een invloedrijke Koerd die lang als staatsvijand van de Turkse regering werd beschouwd. Hij is in 2002 in Nederland tot levenslang veroordeeld voor moord, gijzeling en drugshandel. Zelf beweert hij dat hij om politieke redenen met vals bewijs erin is geluisd door zowel Turkije als Nederland. In 1997 zijn in Istanboel twee aangiftes gedaan van kindermisbruik tegen Joris Demmink. Volgens Baybasin heeft Turkije ons land lang met die zaak gechanteerd. Ze zouden het misbruik in Istanbul stilhouden in ruil voor een veroordeling van Baybasin. Documenten bewijzen nu voor het eerst dat er een link is tussen beide zaken. Joris Demmink heeft zich persoonlijk bemoeid met het asieldossier van Baybasin. Hij zorgde ervoor dat Baybasin Nederland niet kon verlaten, waarna hij in ons land is veroordeeld.’

Lees meer in Nieuwe Revu

2 opmerkingen:

  1. In feite heeft JD dan dus Baybassin gered van de dood, want Baybassin en jullie als zijn fans roepen constant dat Turkije hem wil vermoorden. Hij zou anders aan Turkije zijn uitgeleverd, dus eigenlijk heeft JD hem dan gered!! Goh wat een verrassing!! Moeten jullie nu alle leugens weer herstructureren en nieuwe verhalen gaan verzinnen???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daarbij, er zijn nooit aangiftes in Istanbul geweest, wel hier in Nederland. Raar he??? Die in Istanbul zijn niet terug te vinden, en als ze nu pas worden gevonden zijn het fake papieren, waar Turkije wel vaker om bekend staat. Ook allemaal terug te vinden bij vele andere journalisten die Turkije veel beter kennen als Koen Voskuil!! En de "zaak Demmink" die dus geen zaak is...

    BeantwoordenVerwijderen