vrijdag 18 december 2015

Gerechtshof geeft Milieudefensie en Nigeriaanse boeren op alle punten gelijk


Het Gerechtshof in Den Haag heeft bepaalt bepaalt dat vier Nigeriaanse boeren Shell mogen aanklagen, voor de milieuschade die het bedrijf in de Niger Delta heeft aangerichtNaast de grote oliebedrijven zijn er in dit gebied helaas ook nog altijd talloze illegale raffinaderijen actief die grote milieuschade veroorzaken. 

In de serie Africa Europe Insight volgen we activist Sunny Ofehe en zien we de enorme schade die het gevolg is van 60 jaar oliewinning. Wat dat betreft zal deze unieke uitspraak in de strijd tegen milieuvervuiling, voorlopig nog maar weinig effect hebben.

Een blik achter de schermen in de Niger Delta.


Op de site van de subsidiesponzen van Milieudefensie, staat naar aanleiding van de milieutop in Parijs, ook nog een oproep om de petitie voor fossiel vrije brandstoffen te tekenen. Ondanks alle mooie verhalen over emissierechten, duurzame energie en stippen aan de horizon, staan er helaas geen daadwerkelijke oplossingen bij. Zijn we weer aan het complotdenken, of is het toch opmerkelijk dat al die milieulobbyisten nooit eens iets schrijven over Ford en Diesel die hun motoren het liefst op hennepzaadolie lieten draaien!

 Wanneer zal de mensheid het eindelijk eens begrijpen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten