woensdag 16 december 2015

'Boek moordzaak Vaatstra moet snel uit de handel'

Ook een eerdere versie van het boek moest vernietigd worden.

Het boek over de moord op Marianne Vaatstra van publicist Wim Dankbaar uit Overveen moet zo snel mogelijk uit de handel. Dat eist de advocaat van een van de 'hoofdrolspelers' in het boek. Ook eist hij een schadevergoeding en rectificatie in de landelijke dagbladen.

  De boekverbranding

In juni vorig jaar werd “het verboden dagboek van Maaike Vaatstra” huis-aan-huis bezorgd in Oudwoude. De verspreiding van dit op zijn zachtst gezegd controversiële boek zorgde toen voor veel verontwaardiging. Het gerechtshof in Amsterdam heeft later geoordeeld dat de volledige opgave van het boek vernietigd moest worden. Dit omdat volgens de uitspraak het auteursrecht van Maaike Vaatstra, moeder van de in 1999 vermoorde tiener Marianne Vaatstra, wordt geschonden.


In het boek van schrijvers Wim Dankbaar en Hans Mauritz wordt beweerd dat het openbaar ministerie met vervalst bewijs de verkeerde dader heeft opgesloten. In het boek worden passages uit het dagboek van Maaike Vaatstra gebruikt, maar deze verwijzingen mogen volgens het gerechtshof niet gebruikt worden. De auteurs hebben door het hof een dwangsom van 1.000 euro opgelegd gekregen, die kan oplopen tot 200.000 euro.

Ook de vernieuwde versie van dit verboden boek lijkt nu dus echt verboden te gaan worden.
Lees meer

2 opmerkingen:

  1. Erik,

    Je haalt twee boeken door elkaar. 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, deel II' moet nog verschijnen. Het gaat om het nieuwe boek van Wim Dankbaar: 'Het Vaatstra Complot'. Dat jij dat niet weet is wel heel zorgelijk. Jouw verhaal klopt dus niet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het uiteraard over 'Het Vaatstra Complot' de vernieuwde versie van Wim Dankbaar. Zoals je zelf al schrijft moet 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, deel II' nog verschijnen. Het lijkt me dus vrij duidelijk dat ik het niet over dit boek kan hebben.

    Hoe staat het daarmee trouwens. wanneer komt het uit? Ik volg het verhaal eerlijk gezegd niet meer op de voet sinds de schuldbekentenis van Jasper S. Ik begrijp dat jij enkele verklaringen zou hebben die in strijd zouden zijn met het officiële verhaal. Hoe ben je hier precies aan gekomen en willen deze mensen hun verklaringen evt. ook op beeld laten vastleggen?

    BeantwoordenVerwijderen