zaterdag 12 september 2015

Struisvogelpolitiek


John en Ines, het zgn. model echtpaar uit Bierum, die op ideologische basis wiet teelden, zijn door het hof veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 3 jaar. In plaats van haar te volgen, verwierp het Hof het vonnis van de Groningse rechter, een vrouw. Die, in tegenstelling tot veel van haar mannelijke collega’s, wel ‘de ballen’ had, om tot een verstandig constructieve besluit te komen.



Wederom een gemiste kans om tot een doorbraak van de wietimpasse te komen. Hoelang gaan rechters nog door met hun kop in het zand te steken en om voortdurend de verantwoordelijkheid van een falend beleid, waar ze zelf onderdeel van zijn, bij Den Haag te leggen, waar ze, in deze, al minstens 20 jaar losgezongen zijn van de realiteit. Het is verbazingwekkend hoe zij toestaan, dat het OM middels hun exorbitante, averechts werkende repressie drift, de bijl aan de wortel van de democratische rechtsstaat legt.

Sidney Smeets, de advocaat van het echtpaar, noemt zulke rechters wereldvreemd met weinig dossierkennis. De regel, gebaseerd op de Opiumwet artikel 3b2, waarin wordt bepaald dat je geen wiet mag telen, is verworden tot ‘een dode letter’. Ware dit niet zo geweest, dan hadden de coffeeshops al lang geen aanvoer meer gehad. Je kan je beleid niet baseren op een dode letter. De conclusie is, dat de regels niet overeenkomen met de werkelijkheid.

De werkelijkheid is, dat er 800.000 volwassen cannabis genieters zijn, die boven of naast alcohol iets anders prefereren, nl. wiet en die hier niemand mee tot last zijn. Dat er in de coffeeshops iedere dag 700kg ongecontroleerde wiet wordt verkocht, die blijkbaar nog steeds uit de lucht komt vallen. Het is rechters hun taak om rechtvaardig en in het belang van de samenleving te handelen. Een samenleving die, aantoonbaar, zeker niet gebaat is bij de huidige hypocriete, contraproductieve en illusoire wetgeving.

Tevens hebben zij een signaal functie om deze misstanden aan te kaarten. Daar komt nog bij dat 70% van de bevolking voor legalisering is. En heeft deze geldverslindende en menselijk leed genererende poppenkast zo langzamerhand niet lang genoeg geduurd? De oplossing is dezelfde als met wijn en bier. Je mag zoveel brouwen/kweken als je wilt, maar als je het wil verkopen dan doe je dat volgens de geijkte paden. Logische conclusie; dat als de regels niet overeenkomen met de realiteit, dan zullen deze aangepast moeten worden en niet andersom.

Legaliseer cannabis.

Doede J. de Jong Biologische wietkweker.
Appelskea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten