dinsdag 10 maart 2015

Louis Bontes blijft bij de les inzake Demmink: KamervragenWel of geen minister Opstelten, Louis Bontes (VNL) stelt aan de (waarnemend) minister van Justitie vragen over de affaire Demmink. Turkije heeft namelijk laten weten aan EenVandaag wel degelijk mee te willen werken aan het onderzoek naar Joris Demmink, de voormalige secretaris-generaal van Justitie, die verdacht wordt van pedofiele activiteiten. Dit is in strijd met wat het Openbaar Ministerie eerder verklaarde.

Dit zijn Bontes' nieuwe vragen:

1.) Bent u bekend met het bericht "Turkije werkt wél mee aan onderzoek Demmink"? *

2.) Hoe duidt u het statement van de Turkse ambassade dat Turkije wel degelijk mee werkt aan het onderzoek?

3.) Op welke specifieke punten zou Turkije volgens het OM niet meewerken?

4.) Kunt u aangeven hoe het statement van de Turkse ambassade zich verhoudt tot de verklaring van het Nederlandse OM, dat onlangs stelde dat Turkije niet meewerkt?

5.) Deelt u de mening van onze fractie dat de tegenstrijdige berichten over de bereidwilligheid van Turkije om mee te werken aan het Demmink-onderzoek een nieuw mistgordijn optrekt rondom deze kwestie? Zo neen, waarom niet?

6.) In hoeverre bent u bereid om duidelijkheid te verschaffen over de mate van geboden medewerking van Turkije?

7.) Kunt u tevens de Kamer per ommegaande informeren over de termijn waarop de ingediende schriftelijke rechtshulpverzoeken ingewilligd kunnen worden?

*www.eenvandaag.nl

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten