vrijdag 30 januari 2015

V for Vendetta: The Revolutionary Speech

"Een beroemde scene uit de film" 

Een opmerkelijke actie gisteren in Hilversum van iemand die zegt voor de inlichtingendiensten te werken en lid te zijn van een hackerscollectief. Helaas maakte hij geen gebruik van zijn hackerskunsten om de zender te kapen, maar ging gewoon ouderwets op bezoek bij de NOS. Alsof dit alles nog niet erg genoeg was, gebruikte hij een nepwapen om de portier te bedreigen en greep hij zijn afgedwongen zendtijd niet aan om ons te vertellen wat hem nu eigenlijk allemaal dwars zat.

Zijn begeleidende dreigbrief, maakte ongeveer net zoveel indruk als deze bommelding bij justitie. Eigenlijk kun je het gewoon niet serieus nemen en er verder alleen maar om lachen! Natuurlijk moesten er wel weer een paar mensen op pad, om te kijken of al die radioactieve bommen er echt niet lagen. Bij het Openbaar Ministerie zullen ze het dus allemaal wel weer minder grappig vinden.

In plaats van een dreigende scene zagen de gijzelnemer in een opmerkelijk rustig gesprek met de beveiliger die hem binnen liet komen. Hoewel het dus misschien handiger is om de bewaker voortaan ook maar in een hokje met kogelvrijglas te plaatsen, zodat deze niet direct gedwongen kan worden om de deur te openen, hoop ik niet dat het mediapark in Hilversum vanaf morgen door politie agenten met mitrailleurs bewaakt gaat worden. Honderd procent veiligheid bestaat tenslotte niet en hoe moeilijker je het maakt, hoe zwaarder de middelen die gebruikt gaan worden. 

In de media hoorden we al diverse complotheorie├źn over hackers en Anonymous. Ook het masker uit de film V for Vendetta, dat zowel door anonymous als JDTV in het logo gebruikt wordt, kwam diverse malen langs. Hier op het JDTVHQ hebben we geen idee wat de motieven van deze jongen waren, maar we denken wel dat ze bij de NOS en in de gemiddelde huiskamer wel wat van bovenstaande video kunnen leren.*

We zijn in ieder geval blij dat de gijzelingsactie tot een geweldloos einde gekomen is, je moet er toch niet aan denken....


*Niet kijken als je de film nog niet gezien hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten