maandag 8 december 2014

Louis Bontes wil debat over aangifte tegen Opstelten


Kamerlid Louis Bontes van de fractie Bontes/Van Klaveren heeft een debat aangevraagd in de Tweede Kamer.

Hij doet dit in reactie op de "ultieme poging" van de zes oud-gevangenisdirecteuren om hun aangifte tegen minister Opstelten in de affaire Demmink op de agenda te krijgen. Over de aanvraag wordt dinsdagmiddag gestemd.


Kritiek
De zes voormalige directeuren vinden dat Opstelten door de Hoge Raad vervolgd zou moeten worden wegens een ambtsmisdrijf. Daarvoor is een opdracht uit de Tweede Kamer nodig. De minister lijkt er op uit te zijn de positie van zijn voormalige secretaris-generaal af te dekken, die al jaren achtervolgd wordt door beschuldigingen van kindermisbruik. Ondanks de onderbouwing van die beschuldigingen zei Opstelten, terwijl de zaak op dat moment al onder de rechter was: de zaak Demmink "was niks, is niks en wordt niks." Het leverde Opstelten kritiek op van de scheidende president van de Hoge Raad.

Minerva
Opstelten en Demmink hebben een gemeenschappelijke achtergrond. Zo maken beiden deel uit van het reunistenfonds van de Leidse studentenvereniging Minerva.

Integriteit "
Het doorgaan van dit debat is van het grootste belang", zegt een ingewijde, die anoniem wil blijven. "Juist als je overtuigd bent van de onschuld van Demmink, moet je wel voor dit Kamerdebat zijn. De kwestie breidt zich anders steeds verder uit. De integriteit van Opstelten is nu in het geding, maar als het debat niet doorgaat, staat de integriteit van de hele Tweede Kamer op de tocht. Het zal bijzonder interessant zijn, welke positie de VVD (de partij van Demmink, -red. KN) in dit debat gaat kiezen." Bontes was vandaag niet voor commentaar bereikbaar, maar hij twitterde onlangs nog: "Voor een opdracht aan de Hoge Raad om #Opstelten aan te pakken zijn 5 Kamerleden vereist, die zich achter de aangifte stellen."

Bron

1 opmerking:

  1. Dit doofpot schandaal zal ooit eens ten einde komen er zullen koppen moeten rollen
    maar uit oog punt van het zogenaamde landsbelang zal dit probleem moeilijk optelossen zijn ze weten allemaal wel iets over elkaar wat niet door de beugel kan of waar men mee gechanteerd kan worden
    het is te hopen dat er een doorbraak komt en die eikels als opstelten den donner incl hirsch ballin voor de een onafhankelijk recht bank komen en ook de top van de nederlandse pedo maffia .

    BeantwoordenVerwijderen