donderdag 4 december 2014

De Kroongetuigen: De zaak Dutroux


Het verhaal van Marc Dutroux op basis van de juridische waarheid.

De Kroongetuigen’, de true crimereeks van gerechtsjournalist en criminoloog Jeroen Wils, brengt een unieke reconstructie van de zaak-Dutroux. De reeks zal starten met een tweeluik over één van de meest spraakmakende misdadigers die ons land ooit gekend heeft.

Volgend jaar zal het precies twintig jaar geleden zijn dat An en Eefje en Julie en Melissa werden ontvoerd door Dutroux en zijn kompanen. De Kroongetuigen spit het dossier uit aan de hand van een reconstructie van de feiten, het onderzoek en de verhoren van de daders. Ook de nasleep van de zaak, zoals de ontsnapping van Dutroux in 1998, en het proces voor het hof van assisen van Aarlen komen aan bod.

In het hoofd van de dader
“We gaan het verhaal voor de eerste keer vertellen in zijn meest pure vorm, ontdaan van alle zijsporen naar netwerken, betrokken hooggeplaatsten, enzovoort”, zegt reportagemaker Jeroen Wils. “We brengen het verhaal op basis van de juridische waarheid, het gaat over een psychopaat die zes meisjes ontvoerd, gedomineerd, misbruikt en uiteindelijk vermoord heeft.” Net als in het vorige seizoen, worden de verhoren van Dutroux nauwgezet gereconstrueerd. “We proberen in het hoofd van de dader te kruipen om beter te kunnen begrijpen waarom hij destijds die feiten gepleegd heeft”, zegt Wils.

Wat speelt er zich af in het hoofd van een moordenaar? Op welke manier slagen speurders erin om het net rond een dader toe te trekken? Welke impact heeft dat alles op de nabestaanden? Al die vraagstukken worden ontrafeld in ‘De Kroongetuigen’. Altijd op basis van de juridische waarheid en met het akkoord van de nabestaanden van de slachtoffers.

In zowel het eerste en tweede deel van deze serie, die gebaseerd is op de juridische waarheid, wordt niet gesproken over de vele getuigen die op opmerkelijke wijze om het leven kwamen voor zij konden getuigen.


Deze kroongetuigen zullen niet meer spreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten