dinsdag 23 september 2014

Toelichting op beslissing rechter om camera te weigeren

"de aanwezigheid van jouw camera en hoe jij je opstelt"

Waarom mocht JDTV de zitting die afgelopen week plaats vond in Den Haag niet filmen? Blijkbaar omdat ik een notoire ordeverstoorder ben, die tijdens het maken van opnames zittingen verstoord. Dit kreeg ik te horen van de afdeling persvoorlichting van de Haagse rechtbank en staat ook te lezen op hun website.

18 september 2014, kantonzitting wegens aanhouding binnenhof, rechtbank Den Haag

Achtergrond
Op donderdag 18 september 2014 behandelt de kantonrechter van de rechtbank Den Haag een zaak waarbij een aantal personen moet verschijnen omdat zij hebben gedemonstreerd op het Binnenhof in Den Haag terwijl daar geen toestemming voor was. Vooraf wordt aan de rechter toestemming gevraagd om opnamen te maken van deze zitting.

De rechter heeft informatie ingewonnen bij de veiligheidsadviseur van de Haagse rechtbank. Daaruit volgt dat bij de Haagse rechtbank maar ook elders in land een aantal keren ordeverstoringen in de zittingzaal zijn geweest doordat er opnamen zijn gemaakt door degene die nu om toestemming om te filmen verzoekt.

Beslissing
De rechter heeft op basis van deze informatie ter wille van een ordelijk verloop van de zitting het besluit genomen film- en geluidsopnamen niet toe te staan. Daarbij is in aanmerking genomen dat de zitting openbaar is zodat iedereen, inclusief eventuele schrijvende pers, daarbij aanwezig kan zijn.

Uit de opmerkingen van de persvoorlichter en het advies van de veiligheidsadviseur, is niet op te maken waar, wanneer en aan wat ik mij precies schuldig gemaakt zou hebben. Ook zijn er geen voorbeelden gegeven van zittingen waar de orde verstoord is, omdat ik in de zaal aanwezig was. Ik neem dit zeer hoog op en zal dit tot op de bodem gaan uitzoeken. Uiteraard zullen wij dit alles ook in beeld brengen. Ik heb de orde nog nooit verstoord tijdens een zitting, waarbij ik aanwezig was om opnames te maken. Dit is dus pure laster en smaad!

Zou er soms een andere reden zijn waarom ik niet mag filmen?


22 opmerkingen:

 1. Dit slaat echt helemaal nergens, je hebt alleen maar zaken geregistreerd...wtf is daar verkeerd aan?? come on Erik, je vecht een rechtvaardige strijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ze niet met bewijzen komen , dan kan en moet je eigenlijk naar mijn idee ervan aangifte doen. Want je wordt onterecht in een zwart daglicht gesteld. Want wij bezoekers van JDTV hebben al jaren plezier van het registeren van diversen onderwerpen
  waardoor we lering krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit gaat idd nergens over! Sterkte kerel met het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wtf gast... Het zit je ook niet mee hé. Wat willen ze hier allemaal mee bereiken... Sterkte kerel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik protesteer met klem tegen deze gang van zaken ,persvrijheid is een eerste recht van ons burgers

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Belachelijk overduidelijk onrecht! Je zou je gelijk moeten kunnen krijgen maar ondertussen vreet het tijd & geld:(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is een zeer slechte zaak je hebt alleen gefilmd verder niks we leven niet meer in vrij land.
  Veel succes en sterkte ermee en pak ze Eric

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een onrecht weer. Hou vol eric.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ze worden bang.. ze hadden nooit in kunnen calculeren het effect van internet als alternatief nieuwsmedium. de technologie die ze aan de man brachten om het volk mee te kunnen controleren en gemakzucht mee in de kaart te spelen gaat ze nu tegenwerken.
  Keep it up Eric

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Precies Anoniem, ze worden bang, en goed ook........Hillary Clinton heeft ook ooit die opmerking geplaatst, the internet is going to catch us..........

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo micha
  Ik wens je veel sterkte een rechtstaat hebben we allang niet meer rechters beschermen de politici en de multinationals ik word neergestoken door een moslim zonder reden twee keer op de dood gelegen de moslim loopt vrij rond en ik als slachtoffer zoekt het maar uit schulden gekregen daardoor enz boeit de rechter en den haag geen klote slachtoffer moet niet zielig doen ik heb een vriendin haar kind hebben ze afgepakt zonder onderzoek door jeugdzorg ik mij is in het dossier verdiept kom ik fraudes tegen valsheidingeschriften en fraude met zorgverzekering enz een rechter die bij jeugdzorg werkt dat is bij mij zelfde als bakker die zijn eigen brood keurt en daltonmethode men in Nederland rechtstaat nazi staat en leg tich bewijzen bij rechter neer en rechter lacht naar gezinsvoogdijwerker en klaar er is geen rechtstaat een Nederland kinderrecht is niet voor niets gesloten want anders komt de corruptie naar boven en ouders worden mond dood gemaakt ja ja zo werkt dat dus niet door mij ik gooi het op het net vind jeugdzorg ook niet leuk moeten ze maar hun werk doen en de rechters met naam en al jammer voor ze maar micha ik leef met jou mee nog even en dan neemt burger het recht zelf in handen ik heb mij lijstje al klaar liggen karma is a bitch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Micha Kat heeft niets met JDTV te maken. We hebben hem een tijd gevolgd maar zijn hier al een tijd geleden mee gestopt.

   Verwijderen
 12. Pak voorbeeld demmink word door de rechters en politici beschermd dat is onze rechtstaat kom ik weer bij punt dat rechters politici als demmink Teeven Ivo Opstelten enz enz allemaal beschermen en de multinationals rechtstaat whahaha er kleeft veel bloed aan hun handen maar het scheelt dat rechters hele grote doofpotten hebben die blijkbaar nog lang niet vol zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vitalifeiten heeft voor JDTV de zaak van Baybasin in Den Bosch gefilmd.
  Er werd ons verteld dat Baybasin niet in beeld mocht komen om privacy redenen, toen wij aangaven dat wij vernomen hadden dat Baybasin juist graag in beeld zou komen was het ineens in strijd met de huisregels.
  Toen Baybasin de zaal tijdelijk moest verlaten en hij zich omdraaide naar het publiek heeft vitalifeiten dit in beeld gebracht en juist dat fragment heeft brandpunt gebruikt in hun uitzending.
  Het kan toch niet zo zijn dat dit onder "ordeverstoring" valt en dat JDTV hier voor verantwoordelijk wordt gehouden?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. http://www.hethaagsecomplot.nl/20140923-staatshufters-2.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 15. belachelijk gedrag van de overheid natuurlijk,bang voor de waarheid en eventuele info wat ze niet willen weten nou ik kan u mededelen dat ik zat weet stelletje prutsers in den haag...ik support JDTV,

  groet een anonymous broeder

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Behalve laster en smaad, verstoord het OM hiermee de orde.
  Als ze niets te verbergen hebben en gewoon hun werk doen, zolang u dat gedoogt, zouden Justitie erg blij moeten zijn met camera registratie, opdat daarop te bewijzen is, dat ze de zaak niet lopen te flessen.

  Lieden hebben van mij geen toestemming bij Justitie te werken.
  Simpel.
  Door propaganda winnen de klootzakken het, hebben ze Joegoslavie, Afghanistan en Irak vergiftigd met verarmt uranium, waarbij ze de conventies van Geneve overtraden.

  Wetteloze misdadigers bezetten deze staat.
  En als ik ga uitzoeken hoe lang dit al bezig is, moet ik concluderen sinds ongeveer 1800 bij het opzetten van een illegale monarchie in onze republiek.
  Napoleon Bonaparte had gewonnen, zijn kleinzoon werd namelijk President van Frankrijk enige jaren later, maar ook Adolf Hitler won, want we zien nog steeds lieden geloven in een Joodse samenzwering, die er niet is en niet kan zijn.
  Maar dit terzijde.

  Leger is weer in overtreding in Mali onlangs dit jaar?
  Wordt weer een heel werk om uit te zoeken wat ze daar werkelijk doen, informatie beschikbaar als het onderhand afgelopen is, maar de leugens over Al CIA-da worden maar weer herhaalt. Ook: Lee Harvey Oswald had het gedaan, geen enkel boef wordt dus gevangen. Onschuldige mensen worden vals beschuldigd door smaad en laster, daar krijgt het personeel van de bezetter dan pensioen en gouden handdrukken voor.

  Militairen zijn strafbaar, ze overtreden de conventies van Geneve.
  Justitie die geen inzage geeft in haar vermeende onderzoeken is met geheimhouding bezig tegen het belang van het volk of enig slachtoffer.
  Deze gehiemhouding is altijd fout, gecombineerd met de onrechtmatige spionage op de burger een ernstig misdrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De officiële reden waarom mij dit verweten word, is omdat ik jullie geholpen heb om de persaanvraag in te dienen. Omdat ik de aanvraag gedaan heb, houden ze mij nu verantwoordelijk voor iets waar ik verder totaal geen invloed op heb gehad. Als gevolg hiervan heb ik een latere zitting niet mogen filmen. Ik heb er nu spijt van dat ik dat gesprek met de persvoorlichter niet heb opgenomen, want dat was ook echt schandalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Saskia en Nicole moeten serieus gaan nadenken wat ze nou met hun beste jaren aan het doen zijn. Ze laten zich betalen om jou verdacht te maken om niks. Die dames moeten echt gaan nadenken over hun moraal. En waar ze zich toe laten bewegen voor geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit is een vreemde onbegrijpelijke toelichting van justitie. Als er één persoon is die rustig filmt zònder de orde in de rechtbank te verstoren dan is Eric van JDTV het wel. Daar ben ik gewoon ooggetuige van... ik heb dat (minimaal 5 keer) zelf mogen aanschouwen tijdens diverse rechtszaken.

  Mijn conclusie: Justitie heeft het blijkbaar nodig om van alles en nog wat te verzinnen om iets aannemelijk te maken, want deze toelichting komt NIET overeen met feiten. Het is ook niet de 1e keer dat dit gebeurt, zo leert de ervaring, maar wennen doet het niet: Er is in dit land iets grondig mis met Justitie!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Er zijn teveel "hoogwaardigheidsbekleders" betrokken bij schandalen en verzetten zich met hand en tand tegen elke publicatie. Semioverheden en de daarbij aangesloten instanties zijn voortdurend bezig om de deksel op de pot houden. Klein voorbeeld: ben vanaf vanmorgen half zes vol afschuw bezig een protest te schrijven over deze gang van zaken maar telkens wordt mijn verhaal uitgeveegd. Er wordt dus, zoals we al heel lang weten meegelezen. Maak je dus geen illusie, familie en zelfs je buurvrouw, die niets over jou kunnen weten, worden, al dan niet onder dwang bij deze schandalen betrokken en dat zijn er in de laatste vijftien jaar met inbegrip van de misdaden van deze lente naar de zomer toe en die met ongewone bedoelingen, gewone mensen hevig schokte. Wie doet nu zoiets? vragen velen zich terecht af. In dit op en top smerige klimaat mag je niet vragen maar moet je de leugens accepteren. Daar verzet ik me tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Belachelijk! Het wordt al erger hier!!! Dit is pure communisme! Weg democratie!!

  BeantwoordenVerwijderen