woensdag 24 september 2014

President Hoge Raad laakt Opstelten inzake Demmink


Politici moeten hun bemoeienis met de rechtspraak tot een minimum beperken. Dat zegt Geert Corstens, scheidend president van de Hoge Raad, in BNR Juridische Zaken.      
                                                                                                   
Ze hebben met name de laatste tien jaar steeds meer de neiging om de rechter buitenspel te zetten bij ingrijpende juridische beslissingen zoals hoge boetes of het afnemen van paspoorten. Zo had ook minister Opstelten zich In het strafrechtelijk onderzoek tegen Joris Demmink minder nadrukkelijk moeten bemoeien met het werk van Justitie.

 
"Uh Uh...Hier met dat kopje!!!"


Volgens Corstens is het ongewenst dat Opstelten als minister van Justitie inhoudelijke uitspraken doet over een lopend strafrechtelijk onderzoek, in dit geval over de van misbruik verdachte voormalige Nederlandse topambtenaar. "Het was niks, het is niks en het wordt niks", zei Opstelten over de zaak. "Politici moeten op hun tellen passen," zegt Corstens hierover. Opsteltens uitspraak waarmee hij probeerde het onderzoek naar Demmink te beïnvloeden was de directe aanleiding voor zes oud-gevangenisdirecteuren om aangifte tegen de minister te doen wegens een ambtmisdrijf. Zij vinden dat Opstelten als minister van Justitie zijn secretaris-generaal Demmink de afgelopen jaren structureel heeft proberen te dekken tegen beschuldigingen van pedofilie. (BNR)

"Die toestemming krijg je niet!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten