vrijdag 18 april 2014

Hoge Raad verbiedt pedovereniging Martijn

sitestat

Het verbod door de Hoge Raad van de pedoseksuelenvereniging Martijn ‘lost niets op’ en is een ‘ernstige aantasting van de vrijheid van meningsuiting’. Dat zei strafpleiter Peter Plasman in het tv-programma EenVandaag. Vandaag bepaalde de Hoge Raad dat de Vereniging Martijn ontbonden wordt. In de politiek en bij betrokkenen die jarenlang pleitten voor een verbod is er sprake van opluchting.

Plasman: “Ik ben niet opgelucht. Het is prettig voor mensen die met misbruik zijn geconfronteerd. Maar de prijs die we betalen is dat de grondrechten worden aangetast. Het recht op vereniging en de vrijheid van meningsuiting. Als Martijn verdwijnt, verdwijnt dan het probleem? Dat zal het niet geval zijn. Wat los je ermee op?”

Schrijfster Yvonne Keuls reageert in de uitzending. “Ik ben blij dat men het heeft aangedurfd de vereniging eindelijk te verbieden.” Keuls deed in de jaren '70 en '80 al onderzoek naar kindermisbruik en vocht tegen de ontkenning ervan. Ze schreef in 1985 een aanklacht tegen pedofilie met de roman Annie Berber en het verdriet van een tedere crimineel en werd destijds hard aangevallen op haar openlijke kritiek op het fenomeen. Volgens Keuls is het verbod van Martijn een historische breuk met het verleden. "Het wordt nu niet langer goedgepraat.Vanaf het moment dat ik dertig jaar me hiertegen verzette geloofde men mij niet en nu eindelijk is het de rechterlijke macht die er een punt achter zet. Het is echt het einde van een tijdperk.”

Lees meer bij EenVandaag

1 opmerking:

  1. Plasman schud weer een argument uit ze mouw, wat werkelijk niemand gelooft, behalve misschien een rechter. Blijkbaar niet gelukkig. Als Martijn verboden wordt, betekend dat het einde voor een stem van perverse levensgevaarlijke pedosomieten in onze regering, waarbij rechten van kinderen worden gewaarborgt!
    Het zou fijn als dit recht op veiligheid van zo iets ook grondrecht zou zijn, maar daarvoor is er nog een lange weg te gaan. Partij voor de dieren hebben we al, maar partij voor de kinderen?

    BeantwoordenVerwijderen