zaterdag 15 februari 2014

Bewoners schrijven brief aan Onno Hoes

Tiny Meese en Jo Smeets van de Partij Veilig Maastricht over het beleid van de burgemeester.

Maastricht, 15 februari 2014

Betreft: drugsoverlast Boschstraatkwartier

Geachte Burgemeester Hoes,

Gedurende lange tijd worden we als buurt geconfronteerd met de overlast van drugsrunners. Op meerdere plekken in het Boschstraatkwartier worden buurtbewoners maar ook bezoekers aan onze buurt/stad iedere dag weer opnieuw lastiggevallen door deze personen. In december 2012 hebben we als buurt u meer dan 600 handtekeningen tegen de overlast van drugsrunners aangeboden; handtekeningen die duidelijk aangeven dat we het als buurt meer dan moe zijn dat deze personen onze buurt al een hele lange tijd zo in een kwaad daglicht stellen. Ook in meerdere bijeenkomsten is het afgelopen jaar duidelijk naar voren gekomen dat het Boschstraatkwartier helaas no 1 staat in de lijst van drugsoverlastmeldingen. Dit zijn allemaal tekenen dat onze buurtbewoners graag willen dat u, maar ook de politieke partijen in Maastricht eindelijk eens iets gaan doen om ons te helpen cq te bevrijden van deze overlast.


Ook vandaag, zaterdag 15 februari 2014, lopen er weer een twaalftal Noord-Afrikaanse jongeren aan de van Hasseltkade / Mosae Forum onze buurt te terroriseren / mensen lastig te vallen maar wat missen wij als buurtplatform BBOOST? Politie!!

We hebben al vaker aangegeven dat het tijd wordt dat u met een oplossing komt en hebben zelfs met de diverse politieke partijen u ideeƫn aangereikt maar helaas werd daar niets mee gedaan. Vandaar deze herhaalde oproep aan u maar ook aan de lokale driehoek en de politieke partijen om nu eindelijk een concrete oplossing te gaan toepassen zodat wij, maar ook andere buurten in Maastricht verlost worden van deze vorm van overlast. Of moet er eerst iets zeer ernstigs gebeuren eer Minister Opstelten weer geld beschikbaar stelt om onze stad te helpen? Want vorig jaar was met dit extra geld wel de rust in onze buurt weer enigszins (en helaas maar tijdelijk) terug gekeerd.

Hopende op een antwoord/actie van uw kant

Carol Berghmans Namens Bestuur Buurtplatform BBOOST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten