donderdag 17 oktober 2013

Verboden te filmen bij de Rijksvoorlichtingsdienst


Voor het tweede jaar maakt JDTV opnames voor haar documentaire De Kroon misleid(t), release voorjaar 2014. Deze documentaire gaat over klokkenluider Sam Broersma uit Zoutelande, die al 18 jaar in gevecht is met de overheid. Het bedrijf Trading Advice van vermogensbeheerder Sam Broersma werd door de staatssecretaris van Financiën in de periode 1995/1996 illegaal om zeep geholpen. Broersma eist zijn gelijk en een redelijke schadevergoeding op. Hij wordt daarbij in zijn contacten door het Kabinet en door het parlement het liefst doodgezwegen, en ontlopen.
 
JDTV zag voor haar camera al veel politici, waaronder ook Mark Rutte, Lodewijk Asscher, Jan Peter Balkenende, en Maxime Verhagen, letterlijk voor dit probleem en voor Broersma weglopen. Het staatshoofd en het Kabinet hebben dit conflict in 2011 met een doelbewust valselijk opgemaakt document in één van de doofpotten van het staatshoofd opgeborgen. Broersma schreef zijn boek Hare Majesteits leugens regeren over de affaire, en hij blijft zich verzetten.
 
In 2012 trachtte de politie Broersma ook al met zijn demonstraties van het Binnenhof te weren.  JDTV is er toen bovenop gedoken. In de aanloop naar de documentaire gebeuren er soms heftige dingen. Ook op 19-6-2012 wilden agenten Broersma al ten onrechte verbieden, om met zijn aandachtsbord op het Binnenhof te demonstreren. 
 
Burgemeester Jozias van Aartsen en de politie van Den Haag moesten Broersma toch toestaan, om ook op het Binnenhof te mogen demonstreren. En daar waren deze beide agenten kennelijk niet van op de hoogte, Broersma werd, nu zelfs zonder dat hij demonstreerde, ten onrechte door de agent gesommeerd het Binnenhof te verlaten. Ook deze botsing is door JDTV op beeld vastgelegd.

2 opmerkingen:

  1. lekkere knuppel dat agentje....
    je kan erop wachten dat ie een keer ontploft..

    wat een figuur ook die Sam,,, held in het kwadraat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een klein gemeen mannetje deze agent groeit alleen door zijn uniform, zijn collega lijkt wel een gedresseerde jaknikker zonder eigen mening.

    BeantwoordenVerwijderen