donderdag 16 mei 2013

Vertraging in rechtszaak Demmink
De zaak Demmink tegen Algemeen Dagblad aan de rechtbank Rotterdam ligt voor twee maanden stil. De reden is dat Demminks advocaat, mr. Harro Knijff, heeft laten weten dat hij met vakantie wil.
Tot 5 juli verblijft hij in het buitenland. Hij zegt daarom niet in staat te zijn om namens cliënt Demmink zijn bezwaren toe te lichten tegen de betrokkenheid van Stichting De Roestige Spijker bij de procedure. Overigens wordt Knijff betaald door het ministerie van Justitie.
Driehonderd advocaten
Stichting De Roestige Spijker noemt Knijfs laconieke mededeling "even ongeloofwaardig als onacceptabel" en spreekt van een "kennelijke poging tot vertraging". Op het kantoor dat Demmink verdedigt, De Brauw Blackstone Westbroek, zijn immers nog driehonderd andere advocaten werkzaam.

Schandpaal
Stichting De Roestige Spijker voor bestrijding van doofpotpolitiek en voor onderzoeksjournalistiek wil het Algemeen Dagblad in zijn verdediging bijtreden, nu Demmink na jaren eindelijk openlijk en juridisch in de aanval gaat tegen de hardnekkige beschuldigingen van pedofilie aan zijn adres. De voormalige topman van Justitie moet wel, nadat de Stichting aangekondigd had de artikelen op haar website te gaan herpubliceren waarmee het Algemeen Dagblad Demmink vorig jaar vernietigend aan de schandpaal nagelde. De artikelen bevatte namelijk verklaringen van vijf getuigen, die bevestigen dat Demmink in de jaren tachtig contacten onderhield met een beruchte Haagse jongenspooier. Deze onthullingen werken als onafhankelijke versterking van andere beschuldigingen tegen Demmink, die kinderverkrachtingen betreffen in Turkije en Nederland.

Stilzwijgen
Zowel het Algemeen Dagblad als Demmink zelf hebben bezwaar aangetekend tegen de inmenging van de Stichting. De rechtbank Rotterdam lijkt er wel positief tegenover te staan. Die is althans bereid de Stichting de gelegenheid te geven in een speciale zitting een voeging in de zaak van Joris Demmink tegen het Algemeen Dagblad te bepleiten. Door het afreizen van mr. Knijff naar het buitenland kan deze zitting voorlopig niet plaatsvinden.

Internationale druk
Een nieuwe ontwikkeling dus in de affaire, waar de overige Nederlandse pers het stilzwijgen over blijft bewaren, maar zo evengoed medebetrokken bij raakt. Dit terwijl de internationale druk op het kabinet vanwege het Demmink-schandaal blijft groeien: vorig jaar was er zelfs een hoorzitting in het Amerikaanse Congres over de affaire Demmink.

Bron

2 opmerkingen:

 1. Gifgashandelaren, werelds grootste leveranciers aan Saddam, beschermen door Demmink cs, Teeven en Opstelten kan niet ontkend worden. Vervolging wordt jarenlang persistent geblokkeerd. Bankencrisismisdaidgers beschermen, ook door Weekers, kan evenmin ontkend worden.
  Deze enorme crimoraliteit door Demmink cs staat vast.
  Omtrent deze grote crimoraliteit tegen de mensheid en ook de nederlandse bevolking door deze grote crimorelen liggen de bewijzen vast. Daar zijn verder geen getuigen voor nodig. Deze werelds grootste crimoraliteiten kunnen niet opzij geschoven worden door te beweren dat de getuigen onbetrouwbaar zijn.
  Wat betreft de gifgasleveranties; http://stopwapenhandel.org/projecten/gifgas/gifgas
  Wat betreft de bankencrisismisdadigers. De amerikaanse GoldMorgs lieten gigantische shortcrashaanvallen doen met duidelijk de opzet om de ING te laten imploderen. Dat zei ING topman Hommen. Ze duwden ons bijna in een duizelingwekkend diepe afgrond. Dat zei Wouter Bos herhaaldelijk. Honderden of zelfs duizenden nederlandse insiders hebben enorme speculatiewinsten gemaakt op de bankencrisis. Zij hebben er geen belasting over betaald. Gezien de ontdoken bedragen misdrijven. De landverraders worden beschermd.
  De VVD dramt altijd dat het regeerakkoord nagekomen moet worden, zo ook strafbaarheid illegaliteit.
  Maar belangrijkste delen van het intrisieke deel van het regeerakkoord vertrapt de VVD al jaren. Het intrinsieke deel van het regeerakkoord is niet specifiek opgeschreven omdat het vanzelfsprekend is. Dat is het navolgen van de grondwet en de andere wetten. Dat is het vervolgen van de zwaarste misdadigers. De parlementsleden weigeren het kabinet op te roepen om het regeerakkoord op dit punt na te leven. Deze oproep staat meermalen als reaktie op de PvdA website maar ook de PvdA negeert.
  Hoe zou de vervolging moeten gaan ? Een groep tieners, bromfietsnozems van deze tijd, worden van vrijdag tot woensdag opgesloten als ze bij een beschadigd bushokje rondhangen. E L is twee jaren opgesloten nadat hij een theekopje of zoiets naar de gouden koets had gegooid. Dus al die landverradende bankencrisismisdadigers en zeker die enkele grote gifgasleveranciers opsluiten tot het oordeel, vanwege vluchtgevaar, en beslag op al hun bezittingen inbegrepen de bezittingen die ze al naar anderen overgedragen hebben. Die grote gifgasleveranciers ook zeven jaren opsluiten tot het oordeel als het zo lang duurt. Want zij hebben een miljard maal ergere dingen gedaan dan E L met zijn theekopje naar de gouden koets.
  Er zou een massale oproep moeten komen tot naleving van het regeerakkoord op dit grote punt. Daar kan dan geen enkele partij bij achterblijven, ook de VVD niet. Want wie stemt er op een partij die landverradende bankencrisismisdadigers en zelfs werelds grootste gifgasleveranciers beschermt of minder hard laat vervolgen dan EL. En ook internationaal staan zij en al hun vriendjes dan heeeel akelig te kijk. Van het gedwongen worden om vriendjes jarenlang in voorarrest op te sluiten krijgen Demmink cs, Teeven en Opstelten vast maagzweren en van de angst dat zij vuil gaan spuien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, niet te vergeten Micha Kat die zonder oordeel vier maanden is opgesloten na wat graffity en dat soort dingen. En dan worden werelds grootste gifgasleveranciers aan gifgas Saddam beschermd tegen elke vervolging en tegen elke negatieve publiciteit. Beschermd door Demmink cs, Teeven en Opstelten mogen zij geheel ongestoord van hun steenrijke grote vrijheid genieten. Er moet een massale oproep komen dat Opstelten en Teeven werelds grootste misdadigers niet langer mogen beschermen en zo zwaar mogelijk moeten vervolgen. Heel Nederland moet de ware aard weten van Demmink cs, Teeven en Opstelten, dat ze werelds grootste gifgasleveranciers beschermen als dikke vrienden. Het is duidelijk. In ieder geval zijn Demmink cs, Teeven en Opstelten van de zwaarste categorie crimorelen.

   Verwijderen